Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2012
İş Makinası - Rekor sahibi JCB Dieselmax motorlar 200 bini gördü
Rekor sahibi JCB Dieselmax motorlar 200 bini gördü

JCB, dünyanın en hızlı dizel motoru olma özelliğine de sahip olan Dieselmax’ın 200 binincisinin üretimini çalışanlarıyla birlikte kutladı.
 
Dünyanın önde gelen iş makinaları üreticilerinden JCB, tarihindeki önemli kilometre taşlarından birisi olarak gördüğü Dieselmax motorlarının 200 binincisinin üretti. 200 bininci JCB Dieselmax motoruna, JCB Güç Sistemleri Tesisleri’nde üretilen 170.000 ve üretimlerine geçen yıl Hindistan’da başlanan 30.000 motor ile ulaşıldığı belirtiliyor.
JCB, ilk motor üretimine Kasım 2004 yılında, JCB Güç Sistemleri Tesisleri’nde 80 milyon Sterlinlik yatırım ve uzun yıllar süren geliştirme çalışmalarından sonra başlamıştı. JCB Dieselmax motoru, yol dışı kullanımında güvenilirliliği ve dayanıklılığı ile başarı sağladı.
 
JCB Dieselmax motoru 2006 yılında, modifiye edilerek, JCB Dieselmax aracına takılmış ve ABD'deki Bonneville Tuz Gölü’nde, 526.027 kilometre hıza ulaşarak Uluslararası Otomobil Federasyonu'nun dizel araçlar kategorisindeki dünya rekorunu kırmıştı.
 
Motor üretimine ve AR-GE çalışmalarına büyük önem veren JCB ’nin yaklaşık 250 kişinin çalıştığı JCB Güç Sistemleri’nde üretilen motorlarının hali hazırda JCB makinalarının yüzde 70’inden fazlasında kullanılmakta olduğu belirtiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina