Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Renault Trucks satışlarını dünyada yüzde 10 artırdı
Renault Trucks satışlarını dünyada yüzde 10 artırdı

Renault Trucks satışlarını dünyada yüzde 10 artırdı

Dünyanın önde gelen kamyon üreticilerinden Renault Trucks, 2018 yılını toplam 54.868 araç satışı ile bir önceki seneye göre yüzde 10 oranında bir artışla geride bıraktı. Şirket, Avrupa pazarında pozisyonunu güçlendirerek 16 ton ve üzeri pazar payını 0.2 puan arttırdı.




Konuyla ilgili olarak tüm Avrupa’da online olarak eş zamanlı gerçekleştirilen bir basın toplantısı ile 2018 yılı değerlendiren Renault Trucks Dünya Başkanı Bruno Blin şu açıklamaları yaptı:

“2018 yılında Renault Trucks, art arda dördüncü satış büyümesini kaydetti ve Avrupa pazarında 6 ton üzeri pazarda yüzde 8.5, 16 ton ve üzeri segmentinde ise yüzde 8,9 pazar payına ulaştı. Aynı bölgede orta ağırlıktaki hizmet araçları segmentinde yüzde 7.6, hafif ticari araçlar gamında ise yüzde 15 oranında artış kaydedildi. Bölgesel satış rakamlarına bakıldığında Avrupa (Fransa hariç) 26,830 araç Fransa: 23,581 araç ve Türkiye-Orta Doğu-Afrika- Latin Amerika: 4,457 araç satışı gerçekleşti.

2018 yılında Renault Trucks, ikinci el kamyon ve çekici satışlarında rekor bir artışa imza atarak 8.500 satış adedi ile yüzde 23 oranında bir yükseliş de gösterdi. Ayrıca yedek parça satışları da yüzde 5 oranında arttı. Renault Trucks’ın CO2 emisyonlarının azaltılması için yaptıkları yakıt verimliliği ve elektrikli araç çalışmaları da sürdü.

Türkiye pazarı daraldı

Renault Trucks Türkiye Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu ise Türkiye’de pazar paylarının yüzde 5.7’ye yükseldiğini fakat genel olarak Türkiye’de satışların düşük seyrettiğini belirtti. Pazardaki daralmaya sebep olan en önemli etkenlerin inşaattaki düşüş ile uluslararası taşımacılıkta yaşanan sorunlar olduğunu vurgulayan Bursalıoğlu, depresif olan bu pazarda bayi teşkilatlarını geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.


Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina