Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Renault Trucks yeni Ar-Ge merkeziyle geleceğe hazırlanıyor
Renault Trucks yeni Ar-Ge merkeziyle geleceğe hazırlanıyor

Renault Trucks yeni Ar-Ge merkeziyle geleceğe hazırlanıyor 

Fransa Lyon’da üretim yapan Renault Trucks, Saint-Priest'te ekolojik bir Ar-Ge merkezi inşa ediyor. 2021'in ilk yarısında tamamlanması planlanan tesis, 11.300 m2'lik bir alana sahip olacak. Bu büyük projenin Volvo Group’un en büyük ikinci Ar-Ge merkezi olacağı belirtildi.

Renault Trucks, bağlı olduğu Volvo Group ile birlikte başlatacakları 5 yıllık özel bir proje kapsamında, büyük bir ar-ge merkezi inşa etmek için kolları sıvadığını duyurdu. Gerek Renault Trucks gerekse de grubun diğer şirketlerinin bir arada çalışabileceği şekilde inşa edilecek olan merkez, Saint Priest şehrinde inşa edilecek. Fransa’daki en büyük 10 ar-ge merkezinden biri olmasının hedeflendiği yapıda 1000’den fazla uzmanın çalışacağı belirtiliyor. 33 milyon Euro tutarındaki bu yatırımın inşaatının 2019 yılı yaz ayında başlayacağı ve 2021 yılının ilk yarısında ise tamamlanmasının planlandığı da belirtilenler arasında.



Çevreci Ar-Ge merkezi 

Yapılan açıklamaya göre yeni binanın sürdürülebilir geliştirme uzmanı (ETAMINE) tarafından desteklenen ARCHIGROUP firması tarafından inşa edileceği, Fransız yasalarının gerektirdiğinden yüzde 25 daha az enerji tüketeceği ve sürdürülebilir binalar için çevresel sertifikaya sahip olacağı vurgulandı.




Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina