Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Ritchie Bros., online satışın güçlü markası Iron Planet’i satın alıyor
Ritchie Bros., online satışın güçlü markası Iron Planet’i satın alıyor

Dünyanın en büyük endüstriyel açık arttırma ve etkin ekipman tedarikçisi Ritchie Bros., ağır iş makineleri ve diğer duran varlıkların online satışı alanında uzmanlaşan Iron Planet’i 758,5 milyon dolar karşılığında bünyesine katıyor.

ABD merkezli olarak 1999 yılında kurulan Iron Planet, özellikle kurumsal kullanıcılara, ekipman üreticilerine, bayilere ve kamu kuruluşlarına online ekipman değerlendirme çözümleri sunmaya odaklanıyor. Bu anlamdaki geniş nihai kullanıcı müşteri portföyü ile Ritchie Bros.’un önemli bir bütünleyicisi olacağı belirtilen Iron Planet, satışlarını büyük ölçüde haftalık online açık arttırmalar ve diğer satış kanalları ile gerçekleştiriyor.

2015 yılında 787 milyon dolarlık brüt satış geliri sağlayan firma, satışlarını 2016’nın ilk 6 ayında, geçen yıla kıyasla yüzde 41 arttırdı. Müşteri odaklı multi-kanal çeşitlendirme stratejisi Ritchie Bros. CEO’su Ravi Saligram, bu önemli satın almanın çok kanallı bir platform, küresel erişim ve uzun süreli müşteri ilişkileri kurma hedefi kapsamında firmaları açısından çok mantıklı bir aşama olduğunu belirterek şunları söyledi: “Iron Planet ile birlikte oluşturacağımız yeni şirket ile dünya genelindeki müşterilerimize ekipmanları fiziki veya online olarak, nerede ve ne zaman almak, satmak veya listelemek isterlerse istesinler, çok daha fazla platform ve seçenek sunabileceğiz.”

Ritchie Bros. ayrıca, sektörün lider markası Caterpillar ile de, bayileri ile olan ilişkilerini güçlendirecek bir stratejik anlaşmaya varıldığını da açıkladı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina