Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - ROLLS-ROYCE, DÜŞÜK GÜÇ ARALIKLI MOTORLARINI DEUTZ’A SATIYOR
ROLLS-ROYCE, DÜŞÜK GÜÇ ARALIKLI MOTORLARINI DEUTZ’A SATIYOR

ROLLS-ROYCE, DÜŞÜK GÜÇ ARALIKLI MOTORLARINI DEUTZ’A SATIYOR

Rolls-Royce ve Deutz AG, 480 kW'a kadar daha düşük güç aralığındaki arazi motorları işinin, çift haneli bir milyon Euro gibi yüksek bir fiyat karşılığında Deutz AG'ye satışı için görüşmelerde son aşamaya geldi.

Anlaşma, Daimler Truck AG tarafından Rolls-Royce Güç Sistemleri için kendi spesifikasyonlarına göre geliştirilip üretilen, tarımsal araçlarda ve inşaat makinelerinde kullanılan (demiryolu taşıtları ve askeri araçlar hariç) Daimler teknolojisini kullanan dizel motorları ve motor sistemlerini kapsıyor.

Rolls-Royce yakın zamanda yatırımcıları için yüksek performanslı, rekabetçi, dayanıklı ve büyüyen bir işletme olma stratejisini açıklamıştı. Şirketin bu kapsamda, güç sistemleri bölümünde; enerji üretimi, kamu, denizcilik, hizmet ve gelecekteki batarya enerji depolama sistemleri gibi stratejik büyüme alanlarına odaklanacağı belirtiliyor.

Rolls-Royce plc CEO'su Tufan Erginbilgic, bu satışın, stratejilerinin uygulamadaki açık bir örneği olduğunu belirterek, “Rolls-Royce'un kazanabileceğini bildiğimiz pazarlara daha fazla odaklanıyoruz. Güç Sistemleri, güç üretimi, kamu ve denizcilik nihai pazarlarında güçlü bir markaya ve gerçek avantaja sahip olan kuruluşumuzun ayrılmaz bir parçasıdır; burada en güçlü talebi ve güç yoğun ve güvenilir çözümlerimizden daha iyi getiri elde etme fırsatını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

İşin devri tamamlanana kadar Rolls-Royce Güç Sistemleri bölümü, müşteri ilişkileri, teslimat ve hizmet yükümlülükleri sürdürecek. Nihai anlaşmanın ardından, düzenleyici onaylara tabi olarak kapanışın 2024 ortasından itibaren gerçekleşmesi bekleniyor.

Rolls-Royce Güç Sistemleri, 2028 yılında sona erecek olan sözleşmesi kapsamında, Daimler teknolojisi kullanan otoyol dışı motorların (MDEG, HDEP ve Classic motor platformları) küresel dağıtımını gerçekleştiriyor.

Müzakere konusu olan ürünlerin; 1000, 1100, 1300 ve 1500 serisi motorlar ile 75 ila 480 kW güç aralığındaki OM900 ve OM460 serileri olduğu belirtiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina