Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Rolls-Royce ile XCMG arasında stratejik iş birliği
Rolls-Royce ile XCMG arasında stratejik iş birliği

Rolls-Royce ile XCMG arasında stratejik iş birliği

Almanya merkezli Rolls-Royce Güç Sistemleri ile Çin’in en büyük iş makinesi üreticilerinden XCMG, madencilik endüstrisi için sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak adına stratejik iş birliği anlaşması imzaladı.

Küresel ağır makine endüstrisinde 6. sırada yer alan XCMG, 2018 yılında 7,5 milyar dolar gelir elde ederek büyümesini devam ettirdi. XCMG, maden kamyonlarında hâlihazırda Rolls – Royce’nin MTU güç ve MTU 2000-4000 dizel motor serileri kullanıyor. İş birliği ile her iki firma da dünyadaki emisyon standartlarını karşılayan yüksek performanslı MTU dizel motorlarıyla çalışan madencilik ekipmanları sayesinde pazar potansiyellerini arttırmayı hedefliyor.

Rolls-Royce Güç Sistemleri CEO'su Andreas Schell iş birliği ile ilgili olarak, “Güçlü pazar pozisyonu sahip ve değerli bir müşteri olan XCMG ile olan ortaklığımızı güçlendirmek bizim için büyük bir zevk. Anlaşma, her iki şirketin de dünya madencilik endüstrisine birinci sınıf çözümler sunma konusundaki kararlılığını göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

XCMG Maden Makinaları Genel Müdürü Li Zong ise “Kazan-kazan stratejisi, pazardaki pozisyonumuzu koruma ve arttırma stratejimize uygun. MTU ve XCMG'nin birleşen gücü ile değer yaratacağız.” dedi.

 

İki firma aynı zamanda madencilik sektörünün daha sürdürülebilir şekilde gelişmesi ve daha düşük karbon emisyonu salınımı amacıyla yeni dijital teknolojiler, gaz motorları ve hibrit sistemleri de kapsamak üzere yeni güç ve tahrik sistemlerinin test ve onay süreçlerinde iş birliği yapmak üzere anlaştılar.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina