Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Rolls-Royce, RRPS’deki Daimler AG hisselerini satın aldı
Rolls-Royce, RRPS’deki Daimler AG hisselerini satın aldı

Rolls-Royce ve Daimler AG firmaları, Rolls-Royce Güç Sistemleri firmasındaki (Rolls-Royce Power Systems – RRPS) Daimler AG’ye ait yüzde 50 ortaklık hisselerinin toplam 2,43 milyar euro bedel karşılığında Rolls-Royce’a devri konusunda anlaşmaya vardı.

Rolls-Royce CEO’su John Rishton, varılan anlaşma ile ilgili olarak, “RRPS’yi tamamen Rolls-Royce bünyesine katmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz. Bu faaliyet alanı, pistonlu motorlar ürün portföyümüze ölçek ve kapasite artışı getirecektir.” dedi.

Tamamen Rolls-Royce bünyesine geçen RRPS firması CEO’su Ulrich Dohle ise, “İyi bilinen MTU yüksek hızlı motorlarımız, MTU Onsite Energy enerji sistemlerimiz, Bergen orta hızlı motorlarımız ve L’Orange yakıt enjeksiyon sistemlerimiz ile Rolls-Royce ailesinin tam bir üyesi olmaktan memnuniyet duyuyoruz.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Daimler AG’nin, 500 kW altındaki orta ve ağır hizmet tipi dizel motorların geliştirme ve tedarik sürecinde önemli bir iş ortağı olarak kalmaya devam edeceği belirtildi. MTU, araçlarda kullanılan bu motorların yol dışı versiyonlarını inşaat, endüstriyel ve tarım alanlarında faaliyet gösteren müşterilerine sunuyor.

Bundan önce Tognum AG olarak faaliyet gösteren RRPS; pistonlu motorlar, itiş ve enerji sistemleri alanında dünyanın önde gelen markaları arasında yer alıyor. Merkezi Almanya’nın güneyindeki Friedrichshafen’de bulunan firmada yaklaşık 11 bin kişi çalışıyor. 24 yıldır ülkemizdeki müşterilerine doğrudan hizmet veren MTU Türkiye’nin, genişleyen ürün yelpazesi ile daha da güçlenerek faaliyetlerine devam edeceği belirtiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina