Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Rönesans Rusya’da dört yeni projeye imza attı
Rönesans Rusya’da dört yeni projeye imza attı

Rönesans Holding, 22.’si düzenlenen ve Rusya’nın Davos’u olarak anılan St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forum’unda (SPIEF) 4 anlaşma imzaladı.

Bu yıl "Ekonomik Güveni Tesis Etmek" başlığıyla, Rusya’nın St. Petersburg şehrinde 22.’si düzenlenen St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forum’una katılan Rönesans Holding; Amur Doğalgaz İşleme Tesisi, Sberbank, Moskova Bölgesel Yönetimi ve St. Petersburg tramvayı anlaşmalarıyla dikkatleri üzerine çekti.

Amur Doğalgaz İşleme Tesisi projesi hakkında bilgi veren Rönesans Endüstri Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Tizer, “Attığımız bu imzayla Gazprom’un Rusya’da gerçekleştirdiği en büyük doğalgaz işleme tesisinin en önemli paketlerinden birinin yapım işini üstlendik. Bu kadar önemli bir projede, hem İtalyan EPC firması Maire Tecnimont’ın hem de ana işveren Gazprom’un Rönesans Endüstri Tesisleri’ne olan güveni bizleri gururlandırdı. Rusya’nın Svabodny bölgesinde inşa edilecek projenin inşaat işleri için Tecnimont ile 1.3 milyar Euro’luk bir sözleşmeye imza attık. Gazprom tarafından işletilecek tesis, 2023 yılında tamamlandıktan sonra Rusya’nın en büyük, dünyanın ise sayılı gaz işleme tesislerinden biri olacak. Yılda 42 milyar metreküplük üretim kapasitesine sahip olacak tesis, Yakutistan ve Irkutsky gaz üretim merkezlerinden gelen doğal gazı işleyecek. Rönesans’ın inşaatını üstlendiği, Rusya’nın doğalgazını Çin’e taşıyacak tesis, Amur ve tüm Doğu Sibirya Bölgesi’nin sosyal, ekonomik ve endüstriyel kalkınmasında büyük rol oynayacak.” dedi.

Forumda imzalanan diğer anlaşmalarla ilgili bilgi veren Rönesans İnşaat ve Renaissance Development Rusya Yönetim Kurulu Başkanı Avni Akvardar, “St. Petersburg’un Yuniy Aktarma Merkezi ve Yujnaya Metro İstasyonu–Kolpino Tramvay Hattı projesinin yapımı ve kullanımı için atılması gereken adımları belirlemek üzere bir niyet anlaşması gerçekleştirdik. Toplam yatırımın 20 milyar Ruble (Yaklaşık 325 milyon USD) olacağı planlanan projenin 2019 yılında başlayarak 2023 yılında bitirilmesi planlanıyor. Moskova Bölgesel Yönetimi ile yapılan anlaşma ile ise sağlık hizmetleri alanlarında projelerin yerine getirilmesi, ofis ve hotel komplekslerin yapılması için bütçe dışı yatırımları çekme konularında iş birliği yapabileceğimiz için heyecanlıyız.” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina