Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Sanayi devi Döktaş, Güriş tarafından satın alındı
Sanayi devi Döktaş, Güriş tarafından satın alındı

Türkiye’nin lideri, Avrupa’nın ise 5’inci büyük döküm tesisi olduğu belirtilen Döktaş’ın yüzde 93,57 hissesi; sanayi, enerji, turizm, madencilik ve inşaat alanlarında önemli yatırımlara imza atan Güriş Grubu tarafından satın alındı.

Bu satın alma ile beraber pik, sfero ve aluminyum döküm işlemlerini halihazırda bünyesinde bulundurduğu çelik ve alüminyum dövme (Parsan ve Omtaş) ve çelik üretimi (Asil Çelik) ile birleştiren Güriş’in sayılı kuruluşlardan biri haline geldiği belirtiliyor.

Döktaş, başta otomotiv olmak üzere tarım, iş makinaları, havacılık ve savunma sanayisinin önemli tedarikçilerden olarak faaliyet göstermektedir. Üretiminin yüzde 75'ini başta Almanya olmak üzere ABD dahil çeşitli ülkelere ihraç eden Döktaş’ın müşterileri arasında Hidromek, Renault, Tofaş, Volvo, Scania, Daimler, Man, Iveco, Ford Otosan, Türk Traktör, Caterpillar gibi dünyanın önde gelen üreticileri bulunuyor. Döktaş’ın yıllık 160 bin ton demir döküm, 14.400 ton alüminyum döküm ve 1.440.000 adet alüminyum jant üretimi, yüksek teknoloji ve işleme kapasiteleri ile pik ve sfero döküm üretiminde Türkiye’de 1. sırada yer aldığı belirtiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina