Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - SCANİA P25 ELEKTRİKLİ KAMYON İSVEÇ MADENLERİNDE
SCANİA P25 ELEKTRİKLİ KAMYON İSVEÇ MADENLERİNDE

SCANİA P25 ELEKTRİKLİ KAMYON İSVEÇ MADENLERİNDE

Scania’nın 49 tonluk elektrikli ağır damperli kamyonu P25, İsveç'in kuzeyinde yer alan Malmberget LKAB madeninde operasyona başladı. Scania, zorlu yeraltı maden ortamında tamamen elektrikli kamyonlarını test etme fırsatı da bulacak.

Madencilik sektöründe türünün ilk örneği olarak gösterilen Scania P25’in yük dahil toplam ağırlığı 49 tonu buluyor. Proje kapsamında güçlerini birleştiren Scania ve LKAB, bu iş birliğini geleceğe ve sürdürülebilir ulaşıma doğru önemli bir adım olarak görüyor.

Dünyanın sürdürülebilir madencilik şirketleri arasında yer alma hedefindeki LKAB; güvenli, üretken ve karbon emisyonsuz bir demir-çelik endüstrisine öncülük etmek istiyor. Firma bu hedef doğrultusundaki planlamalarını, madenlerdeki demir cevherinden başlayarak, taşımacılık faaliyetlerini içerecek şekilde yapıyor.

LKAB’nin madeninde kullanılan P kabin tipi Scania P25’in adındaki 25 rakamı, 201-250KW anlamına geliyor. Scania P25’te 2 farklı kapasitede batarya seçeneği sunuluyor. 5 hücreli lityum iyon pil 165 kWh, 9 hücreli lityum iyon pil ise 300 kWh kapasiteye sahip. Aracın sürekli kullanımda 230 kW (310 HP) olan motor gücü, yüksek güç istendiği durumlarda anlık olarak 295 kW’a (400 HP) kadar çıkabiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina