Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Seçim de olsa döviz de artsa makinesiz olmuyor
Seçim de olsa döviz de artsa makinesiz olmuyor

Günümüzde artık hemen her projenin olmazsa olmaz ihtiyaçları arasında yer alan iş ve istif makinelerinin tam sezonundayız. Yılın en yüksek satış rakamlarına hep bu aylarda ulaşılır. İçinde bulunduğumuz yoğun siyasi ve ekonomik gündeme rağmen bu yıl da makine satışları canlılığını koruyor. Nisan 2018 ayında 900 adet yeni iş makinesi, 1.412 adet yeni forklift ve istif makinesi nihai kullanıcılara teslim edildi.

İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, Türkiye’de Nisan ayındaki yeni iş makinesi satışları, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 16 azalarak 900 adet olarak gerçekleşti. Yılın ilk dört ayındaki toplam makine satışları geçen yıla kıyasla yüzde 2,2 artışla 3.400 adede ulaştı. Madencilik gibi ihracat odaklı sektörlere olan makine satışlarında artış yaşandığı belirtiliyor.

İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tarafından açıklanan tahmini rakamlara göre ise Nisan ayında Türkiye’deki toplam istif makineleri pazarı, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 128 gibi yüksek bir oranda artarak 1.412 adede ulaştı. Bu dikkat çekici artışta, bir süpermarket zincirine yapılan 500 adede yakın akülü trans palet satışının neden olduğu ifade ediliyor. İlk 4 ay genelindeki toplam 4.069 adetlik yeni forklift ve istif makinesi satışı, geçen yıla kıyasla yüzde 71’lik bir büyümeyi ifade ediyor. Not: İMDER’e üye olan firmaların toplam iş makineleri pazarının yaklaşık yüzde 93’ünü, İSDER’e üye firmaların ise toplam forklift pazarının yüzde 80’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

 

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina