Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Seçimin ardından müteahhitler yılın ikinci yarısına umutla bakıyor
Seçimin ardından müteahhitler yılın ikinci yarısına umutla bakıyor

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, ülkemizde gerçekleşen seçimin ardından yaptığı yazılı açıklamada; belirsizliklerin ortadan kalkmasıyla iş dünyası için yılın ikinci yarısının kazanılmış olabileceğini belirtti.

Yapılan açıklamada aynen şu ifadelere yer verildi:

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi, vatandaşlarımızın yüzde 88 katılımı ile tüm dünyaya örnek bir demokrasi deneyimi olarak tamamlandı.

Türkiye Müteahhitler Birliği olarak Türkiye’nin yeni yönetim sisteminin ilk Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni üyelerini tebrik ediyoruz.

Halkımızın istikrar beklentisini ortaya koymuş olan seçim sonuçlarının, Türkiye’nin birlik ve beraberlik içinde muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefine katkı sağlaması hepimizin en büyük temennisidir.

Bugüne kadar yurtiçinde ve yurtdışında pek çok önemli projeye imza atan ve dünyada bir marka haline gelen Türk müteahhitlerinin, yeni dönemde de hükümetimizin ve ilgili kurumlarımızın desteğiyle çok daha büyük başarılara imza atacağından, ülkemizin büyümesine önemli katkılar sağlayacağından hiç şüphe duymuyoruz.

Seçimlerin tamamlanması ve belirsizliklerin ortadan kalkması iş dünyası için yılın ikinci yarısının kazanılması anlamına gelmektedir. Seçimlerin hemen ardından gündemimizin vakit kaybetmeden ekonomiye gelmesi ve normalleşmeyi sağlayacak bir iklimin oluşturularak sürdürülebilir büyümenin yakalanabilmesi için gerekli adımların atılmasını beklemekteyiz. Küresel ortamın son derece kırılgan olduğu böyle bir dönemde öngörülebilirliği yeniden güçlendirerek yatırım ortamını iyileştirecek yeni bir yol haritasına olan ihtiyacımız sürmektedir.

Kısa vadeli teşvik tedbirlerinin yanı sıra artık kalıcı ve uzun vadeli yapısal reformların gündeme alınmasını sabırsızlıkla beklemekteyiz. Böylece Türkiye’nin; dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alacağı, bu başarının ülkemizin sürdürülebilir kalkınması ile insanımızın gelişmişlik düzeyi, mutluluk ve refahına yansıyacağı bir geleceğin inşası başlıca dileğimizdir.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçlarının tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyoruz.

MİTHAT YENİGÜN

TÜRKİYE MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ BAŞKANI

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina