Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Sektördeki en yüksek yakıt verimliliğine sahip ekskavatörlere sahip olduğumuza inanıyoruz
Sektördeki en yüksek yakıt verimliliğine sahip ekskavatörlere sahip olduğumuza inanıyoruz

Ankomak Fuarı için Türkiye’de bulunan John Boyd ile bir araya gelerek Kobelco ürünleri ve Hasel ile 2 yılı aşkın süredir devam eden işbirliği hakkındaki bilgi ve görüşlerini aldık. Sektörde 25 yılı aşkın tecrübeye sahip olan Boyd, son 10 yıldır Kobelco bünyesinde çalışıyor.

Kobelco Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Genel Müdürü John Boyd

“10 yıldır nerelerdeydiniz?”

CNH ile 2002’de yapılan ve 10 yıl süren bir anlaşma çerçevesinde Japonya, Çin, Avusturalya ve Güneydoğu Asya dışındaki pazarlarda kendi markasını kullanmayan Kobelco; bu anlaşmanın 31.12.2012’de sona ermesiyle birlikte küresel anlamda yeniden yapılanma sürecine girişti. Bu kapsamda, 2002’den önce Türkiye’de görmeye alışkın olduğumuz mavi renkli Kobelco ekskavatörler, 17 Ocak 2014’ten itibaren Hasel firması aracılığıyla tekrar şantiyelerle buluşmaya başladı.

Bayileri ve müşterileri ile olan ilişkilerini sadece bir ticaret olarak değil, karşılıklı kazanmaya yönelik, uzun soluklu bir işbirliği şeklinde gördüklerini ifade eden John Boyd, “Türkiye bizim açımızdan çok önemli bir ülke. Buradaki kullanıcılar sektöre ve makinelere oldukça hâkimler. Kaliteye, üretkenliğe ve yakıt tasarrufuna çok önem veriyorlar. Hasel ile olan işbirliğimiz, oldukça kapsamlı bir stratejik plan çerçevesinde başarılı bir şekilde devam ediyor. Zaten Kobelco’nun burada geçmişten gelen olumlu bir imajı olduğunu da biliyoruz. Aradan uzun bir süre geçtikten sonra bile müşterilerimiz bizi oldukça iyi karşıladılar ve ’10 yıldır nerelerdeydiniz?’ diye sordular” şeklinde konuştu.

Kobelco’nun temel ilkeleri: kalite, üretkenlik, çevre hassasiyeti ve yakıt verimliliği

Sadece paletli ekskavatör ürün grubuna odaklanmış olmalarının ciddi bir uzmanlaşma avantajı sağladığını belirten Boyd, “Sektördeki en yüksek yakıt verimliliğine sahip ekskavatörlere sahip olduğumuza inanıyoruz” diyerek bu alandaki iddialarını vurguladı.

John Boyd, Kobelco’nun temel ilkelerinin kalite, üretkenlik, çevre hassasiyeti ve yakıt verimliliği olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Bir makinenin üretkenliğini birim zamanda yaptığı işle, yakıt verimliliğini ise birim yakıtla yaptığı işle ölçersiniz. Kobelco ekskavatörlerin her iki alandaki başarısında, makinelerin bünyesindeki birçok yenilikçi özelliğin ve bileşenin ideal kombinasyonu etkili oluyor. Bunların başında yüksek verimli HINO motorlar geliyor. 21 tondan büyük olan tüm modellerimizde, Toyota tarafından geliştirilen HINO motorlar kullanılıyor. Ayrıca gelişmiş hidrolik sistem, enerji kayıplarının önüne geçerek yakıtın en verimli şekilde kullanılmasını sağlıyor.”

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina