Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - SİF, 2013’ü rekorla kapattı
SİF, 2013’ü rekorla kapattı

2013 yılında, bir önceki yıla göre satış adetini yüzde 22 arttıran SİF İş Makinaları, 1.589 adet ile rekor kırdı ve payını 2 puan yükselterek, yüzde 14,2 ile pazardaki 2. sırayı yakaladı.

“5 yıllık hedefimiz, yüzde 20’ye ulaşarak pazar lideri olmak” diyen SİF İş Makinaları Birim Direktörü Cihan Ünlü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Bu amaçla gerekli yatırımları zamanında yapmayı ve ilklere imza atan bir firma olarak, sektöre yenilik getirme anlamında da öncü olmayı planlıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Bir süredir görüşmelere devam ettikleri Terex Group’a bağlı Powerscreen markasının Türkiye Distribütörü olmak üzere anlaşmayı imzaladıklarını ve 2014 itibariyle ürünlerini sunmaya başladıklarını kaydeden Cihan Ünlü; “Bu sayede yurtdışı müteahhitler dışında, madencilik sektörüne de JCB’yi tamamlayan ek çözümler sunabileceğiz” diye konuştu.

Ünlü, 2014 yılını şöyle değerlendirdi: “2014’e ani kur artışı ve artışın yavaşlatılması amacıyla faiz artırımı ile girmiş olmamız, yatırım potansiyelini azaltacaktır. Ancak, Türkiye'de devam eden altyapı ve kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle talebin bir miktar daralmasını muhtemel görüyorum. Sonuçta, döviz kurları aslında biraz da olması gereken yere ulaştı. Bankacılık sistemi sağlıklı olduğu için bu durumu sektörün ve müşterilerin kabullenip bir kaç ay gecikme ile talebin geçen yılki seviyelere yaklaşacağını bekliyorum. Ancak, yıl toplamında bir önceki yıla göre gerilemenin yüzde 20’den az olması ve pazarın 9.000 adetlere ulaşması muhtemel görünüyor”

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina