Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - SİF İş Makinaları, satış sonrasında alternatifli çözümler sunuyor
SİF İş Makinaları, satış sonrasında alternatifli çözümler sunuyor

STFA grup şirketlerinden SİF İş Makinaları, distribütörü olduğu JCB’ye ait inşaat, tarım ve endüstriyel ürün gruplarındaki tüm makinelere, Powerscreen ve Rubble Master mobil konkasörlere SSH hizmeti veriyor. Türkiye’de 34’ü özel, 2’si (Ankara, Bursa) SİF İş Makinaları’na ait olan yetkili servis ağında 359 personel, 218 teknisyen, 126 araç ve 12 mühendis faaliyet gösteriyor.

SİF İş Makinaları; müşterilere sağlanan hizmetleri servis sayısı, servis denetim puanı, servis memnuniyet oranı, satış ve teslimat anketi skoru, bakım maliyetleri, servis ve müşteri ziyareti, servis eğitim planı, operatör eğitimleri gibi toplam 32 adet KPI ile kontrol ediyor. Müşterilere 2 uzatılmış garanti paketi, Livelink uydu takip sistemi ve SİF servis anlaşması hizmetlerini sunduklarını belirten Servisler Müdürü Atıl Özbek, şu bilgileri verdi: “Premier cover uzatılmış garanti paketi, makine üzerindeki tüm aksamlarda standart bir yıllık garanti süresi içinde geçerli olan tüm şartları kapsayan ve makineyi korumaya alan pakettir. Powertrain cover uzatılmış garanti paketi, makinedeki güç ve aktarma organlarını koruma altına alan garanti paketidir. Bu paketler, makine teslimatından itibaren 6 ay içerisinde satın alınabilir. Uzatılmış garanti paketlerimizin geçerliliğini koruyabilmesi için tüm bakımların yetkili servislerde eksiksiz yaptırılması gerekmektedir. Makinenin satılması durumunda paket alıcıya devredilebilir ve makinenin ikinci el değerini yükseltir. SİF servis anlaşmaları ise müşterilerin ihtiyaçlarına göre ve talep ettikleri sürelerde makinenin yaşı ve saati ne olursa olsun, her makine için yapılabilmektedir.”

Hızlı müdahale, Livelink ile destekleniyor

“Livelink uydu takip sistemi, kullanıcının makinenin anlık ve geçmişe dönük konum, güncel çalışma saati ve yakıt tüketimi bilgilerine ulaşabilmesini, makinede oluşan arızalar ve rutin bakımlarla ilgili bildirimleri sistemden görebilmesini sağlar. Arıza bildirimleri, makine sahibiyle eşzamanlı olarak yetkili servislerimize sistem üzerinden iletilmekte, yetkili servislerimiz kendilerine ulaşan bu bildirimlerle olası arızalara kısa sürede müdahale edebilmekte ve rutin bakımların takibini yapabilmektedir.”

SİF İş Makinaları’nın sorun tespiti konusunda çeşitli yöntemleri bulunuyor. Bu yöntemler arasında bölge servis mühendisleri tarafından verilen destekler, makinelerde mevcut olan ECU (elektronik kontrol üniteleri) vasıtasıyla laptoplar üzerinden alınan arıza tespitleri, Livelink üzerinden gelen arıza kodları, servislerde bulunan hassas dijital basınç ölçüm aletleri ve elektronik cihazlar gibi sistemler bulunuyor. Ayrıca SİF İş Makinaları’nın bir ilki olduğu belirtilen usta mobil araçlarıyla verilen hizmetler ve senede 2 defa servis denetlemeleriyle servislerde zorunlu tutulması gereken parçalarla sorunlara hızlı bir şekilde müdahale ediliyor.

Atıl Özbek, iyi bir SSH hizmeti verebilmek için yaptıkları çalışmalardan da bahsetti. Özbek, “Her yılın son ayında yetkili servislerden alınan bir sonraki yılın ürün bazında eğitim talepleri, eğitimlerden alınması istenen 70 başarı puanı, servislerin talep ettiği eğitimlere katılmaması halinde uygulanan cezalar, servislerde olması zorunlu istenen mühendis ve EML mezunu personel adedi bunlardan bazılarıdır.” dedi. Özbek, ayrıca yılda 4 defa verilen makine teslimat eğitimlerini, yine yılda 4 defa yapılan servis memnuniyet ve teslimat anketlerini, yedek parça kampanyalarını da müşterilerinin hizmetine sunduklarını sözlerine ekledi.

Haber, Türkiye'nin İş Makinesi Servisleri dosyası içinde yayımlanmıştır...                                                                         Forum Makina - Nisan 2016

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina