Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - SİF İş Makinaları’ndan yeni teleskopik yükleyici lansmanı
SİF İş Makinaları’ndan yeni teleskopik yükleyici lansmanı

SİF İş Makinaları, İstanbul Orhanlı’da bulunan Genel Müdürlük tesislerinde düzenlenen bir etkinlikte yeni 540-200 model JCB teleskobik yükleyicisinin Türkiye tanıtımını gerçekleştirdi. Sektörde faaliyet gösteren 50’yi aşkın firma yetkilisinin katıldığı etkinlikte ürün gamında bulunan diğer teleskobik yükleyicilerle de bir gösteri yapıldı.

Etkinlik başlangıcında düzenlenen sunumda, JCB teleskobik yükleyicilerin genel özellikleriyle birlikte özellikle yeni 540-200 modelinin teknik özellikleri ve sağladığı avantajlar katılımcılarla paylaşıldı. Ardından müşteriler, yeni modeli yakından inceleme ve test etme imkânı buldular.

Bu yıl 70’inci yaşını kutlayan ve 40 yıldır teleskobik yükleyici üreten JCB, 4 metreden 20 metreye kadar erişim mesafesine sahip ürünleriyle sektörde yoğun ilgi görüyor. Dünya genelinde hızla büyüyen kiralama filoları için müşterilerine isteğe bağlı olarak özel konfigürasyonlu makineler de sunabilen JCB’nin bu alandaki en büyük müşterisinin parkında 2 bin 800 adet teleskobik yükleyici bulunduğu belirtiliyor.

Özellikle 5-6 kat sınırındaki bina ve endüstriyel yapılar için ön plana çıkan 540-200 modeli, 1,5 ton ağırlığı 20 metreye çıkarabilme özelliğine sahip bulunuyor. Yüksek hareket kabiliyetiyle mobil vinçlere rakip olarak gösterilen bu yeni model, Türkiye’de lanse edilmeden önce 10 farklı ülkede test edilmiş. 

“JCB teleskobik yükleyiciler dünyada pazar lideri”

Düzenlenen etkinlik sırasında görüşlerini aldığımız JCB Global Telehandler Faaliyetleri Müdürü Mark Telleck, şunları söyledi: “JCB, teleskobik yükleyici ürününün dünyadaki öncü üreticisi olarak pazar lideri konumunda. Bu başarının başlıca nedeni, makinelerimizin yüzde 90’ından fazlasının JCB tarafından geliştirilerek üretilmesinden kaynaklanıyor. Gelişmiş ülkelerde kullanılan iş makinelerinin çok büyük bir bölümünü oluşturan teleskobik yükleyici konseptinin gelişmekte olan ülkelerde de yaygınlaşması için JCB olarak sürekli çalışmaktayız. Bunun en son örneği yeni pazara sunulan ve bugüne kadarki en büyük teleskobik yükleyicimiz olan 4 ton/17 metre kapasitesindeki 540-170’ti. Bugün ise sektörün ilk ve tek rotasyonsuz 20 metre erişimli, zincir tahrikli ve 5 kademeli özelliğe sahip 540-200 modelimizi Türkiye’deki müşterilerimize tanıtıyoruz. ”

“Teleskobik yükleyici, kazıcı yükleyici kadar hizmet vereceğimiz bir ürün olacak”

Teleskobik yükleyici ürün grubunun Türkiye’deki büyüme potansiyeline dikkat çeken SİF İş Makinaları Genel Müdürü Cüneyt Divriş, 2012 yılında tarım sektöründe başlattıkları atağın meyvelerini 2014 yılında almaya başladıklarını söyledi. Geçen sene pazarın 500 adedin üzerinde olduğunu ifade eden Divriş, “Bu pazar seviyesiyle dünyadaki teleskobik yükleyici pazarında ilk 10’a girdik. Önümüzdeki pazarlar oldukça yüklü rakamlarla ifade ediliyor. Teleskobik yükleyici, bizim gibi gelişmekte olan pazarlarda yeni keşfedilmeye başlanan bir ürün grubu. Eminim ki önümüzdeki 3-5 sene içinde 1.000’li rakamları göreceğiz ve teleskobik yükleyici, neredeyse kazıcı yükleyici kadar hizmet vereceğimiz bir ürün olacak.” şeklinde konuştu.

“540-200 modeli, 6’ncı kata da malzeme yükleyebiliyor”

Yeni 540-200 modelini tanıtmanın yanı sıra teleskobik yükleyici kullanımının ne kadar avantaj sağladığını anlatmak için böyle bir organizasyon düzenlendiklerini bildiren SİF İş Makinaları Birim Direktörü Cihan Ünlü, “Gösterilen ilgiden memnun kaldık. Teleskobik yükleyici pazarının büyüme potansiyelini müşterilerimizle paylaştık. Ayrıca yeni tesislerimizi de tanıtma fırsatı yakaladık.” dedi.

JCB’de bulunan komponent entegrasyonunun avantajları hakkında da konuşan Cihan Ünlü, “JCB; motordan pompaya, akslardan boma kadar makinayı oluşturan komponentlerin yüzde 85-90’ını kendisi üretiyor. Bunun 2 avantajı bulunuyor. Birincisi, kendisi için dizayn ediyor ve dışarıya satmıyor. Kendi makinesinin ne yapacağını biliyor. Bu sayede makine daha verimli oluyor. İkincisi ise ikinci el değeridir. JCB, bu komponentleri yıllarca değiştirmiyor ve makine 3-5 yıl sonra ikinci el değerinde ciddi fark yaratıyor. Herkesin bildiği gibi ikinci el değerinin kiralama sektörü için ne kadar önemli olduğu ortada.” ifadelerini kullandı.

Pazardaki 20 metre erişim mesafesine sahip diğer teleskobik yükleyicilerin göbekten dönüşe sahip olduğunu söyleyen Cihan Ünlü, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Göbekten dönüşlü makinenin 4 ayağının da açık olması gerekiyor. Bizim makinemiz ise, sadece 2 ön ayakla stabil durabiliyor. Bu da bazı uygulamalarda hız avantajı sağlıyor. Türkiye’deki binaların çoğu 5-6 kat civarında. Genelde 17 metre makineler 5-6 kata erişimde zorlanıyor. 540-200 modeli, 6’ncı kata da malzeme yükleyebiliyor. Bu da müteahhitler için imalatın hızlanması anlamına geliyor.”

“Müşterilerimiz, kullanım sırasında makinenin avantajlarından bahsetmeye başladılar”

SİF İş Makinaları Teleskobik Yükleyici ve Endüstriyel Ürünler Ürün Müdürü Mustafa Çağa, 14 ve 17 metre erişim mesafesine sahip makineleri kullanan müşterilerden 540-200 ile ilgili olumlu yorumlar aldıklarının altını çizdi. Mustafa Çağa, “Müşterilerimiz, daha biz anlatmadan kullanım sırasında makinenin avantajlarından bahsetmeye başladılar. 20 metreye ulaşabilen bir makine hiçbir rakibimizde yok. Çünkü 18 metre erişim mesafesinden sonra rotasyonlu makinelere geçiş sağlıyorlar.” diye konuştu.

540-200’ün özellikleri hakkında açıklamalar yapan Mustafa Çağa, şöyle konuştu: “Makinemizde şasinin yan yatma (SWAY) özelliği mevcut. Malzemelerin emniyetli bir şekilde yüksek noktalara yüklemelerinde operatörü aşırı yüklemelere karşı uyaran kabin içinde sesli ve ışıklı gösterge bulunuyor. Ön taraftaki göstergeler sizi sürekli olarak yönlendiriyor. Stabilize ayakları istediğiniz noktada basabiliyorsunuz. Sway özelliği sayesinde eğimli alanlarda daha güvenli çalışabiliyorsunuz. Bugünkü organizasyonumuzda makinemize ayrıca bir kamera taktık. Kamera vasıtasıyla forklift çatalının en uç noktasını müşterilerimizin görmesini sağladık. Çünkü 17 metreden sonra yükseklik arttıkça risk de artıyor. Makinemizi inceledikten sonra 20 metrenin sağladığı güvenlik konusunda müşterilerimizin endişeleri kalmadı. Yatırım konusuna baktığınızda ise müşterilerimiz ilk yatırım maliyetine değil, 2-3 yıllık hesaplamalarının sonunda ulaşacağı maliyeti dikkate alıyorlar. Kendini ispatlamış kazıcı yükleyicilerimizde bulunan JCB motor ve komponentlerin teleskobik yükleyicilerimizde de var olması, yedek parça bulunabilirliği ve güvenilirlik açısından kafalarda soru işareti kalmamasını sağlıyor. ‘Gözümüz yükseklerde’ sloganıyla bu yola çıktık. İnşaat alanında ve endüstriyel alanda bu ürüne büyük bir talep var. Biz de bu talebe hazırız, ürünümüze güveniyoruz.” 

JCB 540-200 Teknik Özellikler

Çalışma ağırlığı - kg

12.985

Motor gücü - hp

100

Azami kaldırma yüksekliği - m

20

Azami yük kapasitesi – kg

4.000

Azami yükseklikte yük kapasitesi – kg

1.500

 

Haberin videosunu izlemek için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz...

https://www.youtube.com/watch?v=1rUOleQCGHg

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina