Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - SİF, JCB kazıcı yükleyicilerde bakım aralığını 500 saate yükseltti
SİF, JCB kazıcı yükleyicilerde bakım aralığını 500 saate yükseltti

JCB kazıcı-yükleyici sahipleri, bakım masraflarında yüzde 50’ye varan tasarruf elde edebilecek.

STFA Yatırım Holding grup şirketlerinden SİF İş Makinaları, distribütörü olduğu dünyanın önde gelen iş makinesi üreticilerinden JCB ile birlikte, sektöründe bir ilke imza attı. Son yıllarda gelişen motor, yakıt ve yağlama teknolojisine bağlı olarak, sene başında 500 saat motor ve yakıt sistemi bakımıyla ilgili bir çalışma başlatan SİF ve JCB, bu çalışma ve testlerin sonucunda kazıcı-yükleyicilerde 500 saatte bir motor ve yakıt sistemi bakımına geçilmesi kararı aldı.

SİF İş Makinaları tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’deki tüm JCB motor ve LiveLink Uydu Takip Sistemi’ne sahip 3CX ve 4CX kazıcı-yükleyiciler için geçerli olacak 500 saat bakım aralığı için gerekli şartların şunlar olduğu belirtildi:

·       Makina bakımlarının tamamının SİF İş Makinaları yetkili servisleri tarafından yapılmış olması,

·       Kullanılan yakıtın Euro dizel olması,

·       Kullanılan motor yağının SİF İş Makinaları’ndan tedarik edilecek olan özel spec motor yağı olması,

·       Makinada LiveLink Uydu Takip Sistemi bulunması ve aktif olarak çalışıyor olması.

Bakım maliyetlerinde 3.500 Euro’yu aşan tasarruf

Kazıcı-yükleyicilerde bakım aralığının 250 saatten 500 saate çıkmasının en önemli avantajının, makine sahiplerinin bakım maliyetlerinde yüzde 50’ye varan tasarruf sağlaması olarak belirten SİF İş Makinaları Kazıcı-Yükleyici Ürün Müdürü Cihan Çolpan, “Senede 2.000 saat çalışan bir JCB kazıcı-yükleyiciye, 8 bakım yerine 4 bakım yapılacağı için, yaklaşık 900 Euro müşterinin cebinde tasarruf olarak kalacaktır. Buna ek olarak, makine daha az bakıma gideceğinden, yetkili serviste kaybedeceği süre yerine çalışmaya devam edecek ve bir ek tasarruf daha elde edilecektir.” ifadelerinde bulundu.

Cihan Çolpan, “JCB kazıcı-yükleyicilerin sahip olduğu yakıt tasarrufu avantajına ek olarak, JCB’nin dışında hiçbir kazıcı-yükleyicide olmayan; motor, şanzıman, aks, kabin ve şasinin JCB marka olması, düzenli olarak yapılacak bakımlarla beraber elde edilecek yüksek ikinci el değerini de hesaba kattığımızda, JCB kazıcı-yükleyici sahipleri, üç senelik bir sürede 3.500 Euro’nun üzerinde bir tasarruf elde edecektir.” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili detaylı bilginin, SİF İş Makinaları satış ve servis noktalarından alınabileceğini dile getiren Çolpan, “Sektörde her zaman rakiplerimizden bir adım önde olmayı ilke edinmiş bir firma olarak, müşterilerimize sunduğumuz 500 saatlik bakım aralığı ile yine fark yaratıyoruz. Çünkü SİF JCB’de ilklerin sonu yok!” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina