Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - SİF İş Makinaları müşterilerini yeni İzmir Merkez Servisinde ağırladı
SİF İş Makinaları müşterilerini yeni İzmir Merkez Servisinde ağırladı

SİF İş Makinaları müşterilerini yeni İzmir Merkez Servisinde ağırladı

1974 yılından bu yana JCB’nin Türkiye distribütörlüğünü sürdüren SİF İş Makinaları, müşteri memnuniyetini merkezine alan büyüme stratejisi çerçevesinde, satış sonrası hizmetlere yönelik yatırımlarına devam ediyor. Firma, kendi bünyesindeki uzman kadrosuyla hizmet sağlayacağı İzmir Merkez Servisi’nde düzenlediği bir etkinlikte, bölgenin önde gelen makine kullanıcılarıyla bir araya geldi.

İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan servis merkezi, 1.000 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 1.500 metrekare alana sahip bulunuyor. Kapalı alanda aynı anda 6 makineye müdahale edilebiliyor. Merkezde, JCB iş makinelerinin her türlü bakım, onarım ve revizyon hizmetleri sağlanıyor.

“İş makineleri sektöründe en iyi hizmeti JCB müşterileri alacak”

Etkinlikte dergimize açıklamalara bulunan SİF İş Makinaları Genel Müdürü Hayati Kösoğlu, yeni İzmir Merkez Servisi’nin, büyüme stratejilerinin önemli bir halkası olduğunu belirterek şunları söyledi:

Bundan 2,5 yıl önce göreve geldikten sonra ekip arkadaşlarımızla belirlediğimiz büyüme stratejimizin merkezinde müşteri memnuniyeti bulunuyor. Tüm gelirini makinelerden kazanan müşterilerimizin hiçbir vakit kaybı yaşamadan işlerine devam edebilmelerini sağlamak temel amacımız. İş makineleri sektöründe en iyi hizmeti JCB müşterileri alacak dedik ve buna yönelik çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz.

Bugün itibariyle Türkiye genelinde bulunan 30 servisimizin 6’sında kendi uzman kadrolarımızla hizmet sağlıyoruz. Müşterilerimize daha yakın olmamızı sağlayan merkez servislerimize bu yıl sonuna kadar Güneydoğu Anadolu Bölgesini de ekleyeceğiz.

2022’de de güçlü bir pazar beklentisi

Koronavirüs salgınının sektördeki dengeleri bozduğunu ifade eden Hayati Kösoğlu,

Son 2 yıldır çok belirsiz pazar koşulları içerisindeyiz. Distribütörü olduğumuz JCB firması, salgın sebebiyle dünya genelindeki tüm fabrikalarını 2 ay süreyle tamamen kapattı. Bu sebeple 2020 yılında bir miktar pazar payı kaybımız oldu. 2021 yılında da salgın sebebiyle pazarın fazla büyümemesini beklerken, beklentilerimizin üzerinde satışlar gerçekleşti. 2020’ye kıyasla satışlarımızı 3 kat arttırdık. Bu hem markamızın güçlü olmasından hem de gerek satış gerekse satış sonrası hizmetlerdeki ekiplerimizin Türkiye’deki en iyi ekipler olmasından kaynaklanıyor.” dedi.

Hayati Kösoğlu, bir seçim gündemi olmaması halinde pazarın 2022’de de güçlü olacağını, 2021’e kıyasla yaklaşık %10’luk bir büyüme beklediklerini sözlerine ekledi.

Metehan Algür – SİF İş Makinaları İzmir Şube Servis Müdürü

“Bölgemizdeki müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz”

Hali hazırda 5 teknisyenimiz ve 3 servis aracıyla hizmet veriyoruz. 2022 yılında bu sayıyı 7 teknisyen ve 4 servis aracına yükselteceğiz. Bölge olarak İzmir, Manisa, Aydın illerine hizmet vermekteyiz. Makinelerin ihtiyacı olan bakım, onarım, mekanik işçilikler, kaporta işçilikleri, kaynak işçiliği ve boya işçilikleri için hizmet verebiliyoruz. Yani müşterilerimiz makinelerini genel bir revizyona aldıklarında A’dan Z’ye makinenin ihtiyacı olan tüm işlemler atölyemizde yapılabiliyor. Ayrıca servis müdürü olarak ben ve yedek/parça depo sorumlusu arkadaşım ile müşterilerimize sahada ve banko satış olarak orijinal yedek parçalarımızın ve servis ürünlerimizin (bakım anlaşmaları, uzatılmış garanti vb.) satışlarını gerçekleştiriyoruz.

Hedefimiz bölgemizdeki müşteri memnuniyetini SİF güvencesi altında kaliteli hizmet sunarak en üst seviyeye çıkarmaktır.

Metin Kaya – Barankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

“Ci-Si-Bi, JCB’dir”

1993 yılından bu yana güçlü makine parkımızla Türkiye genelinde yol, altyapı, hafriyat ve zemin iyileştirme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. İlk JCB 3CX makinemizi 1998’de almıştık. Son olarak yine 10 adet 4CX’i parkımıza kattık. Makinelerimizin performansından, SİF İş Makinaları’nın sağladığı servis hizmetlerinden memnunuz. Ayrıca makinelerin ikinci eli de son derece güçlü, bakımlı olduğu taktirde satıyorum dediğiniz anda iyi fiyatlarla satılıyor. Henüz ekskavatörünü kullanmak fırsat olmadı ancak JCB beko loderde 1 numaradır. Ci-Si-Bi, JCB’dir.

 

Talat Özışık – Koyuncuoğlu Hafriyat & Abbas Gidici – ABS Hafriyat

“En iyi makine, arıza yapmayan makinedir”

Bizler 1990’dan beri hep JCB ile çalışıyoruz. Koyuncuoğlu Hafriyat parkında 15 adet, ABS Hafriyat parkında 22 adet JCB iş makinesi var. JCB’nin beko loderlerini ve telehandlerlarını kullanıyoruz. Makinelerden, servisinden, ikinci elinden, yani her şeyinden çok memnunuz. En iyi makine, arıza yapmayan makinedir. SİF İş Makinaları’nın yeni servisinin bizlere avantaj sağlayacağına inanıyoruz.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina