Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2024
İş Makinası - SİF İŞ MAKİNALARI, JCB MARKASI İLE 50. YILINI KUTLUYOR
SİF İŞ MAKİNALARI, JCB MARKASI İLE 50. YILINI KUTLUYOR

Bir Serüvenin İzinde: 67 Yıllık Bir Hikâye

Sif İş Makinaları, JCB markası ile 50. yılını, aynı zamanda sektörde 67. yılını kutluyor

SİF İş Makinaları Genel Müdürü Hayati Kösoğlu, Türkiye iş makineleri sektörünün gelişimine hem liderlik hem de tanıklık eden firmanın bu anlamlı yılı kapsamında, dergimiz için özel bir makale kaleme aldı.

67 Yıllık Bir Geçmiş, Güçlü Bir Gelecek

Sif İş Makinaları, STFA Holding ve Işıklar Holding iştiraki olarak, 67 yıl önce sektörde farklı markaların distribütörlüğünü yapmak amacıyla kuruldu. Bu heyecan verici serüven, dürüstlük, kalite ve müşteri memnuniyeti prensipleriyle donatılmış sağlam temeller üzerine inşa edildi. Zorlu zamanlarda dahi, bu temel değerlerden ödün vermeden ilerleyen Sif İş Makinaları, sektöre adını sağlam bir şekilde yazdırmayı başardı.

Sif İş Makinaları, sektörün köklü firmalarından biri olarak, müşterilere sunduğu hizmetin kalitesi ve güvenilirliği konusunda öne çıkmayı başarmıştır. İş makinası dünyasının lider markalarından biri olan JCB ile 50 yılı aşkın süren başarılı bir iş birliği, Sif İş Makinaları’nın gurur kaynağı olmuştur. JCB'nin yenilikçi ve kaliteli ürünleri, Sif’in uzman kadrolarıyla birleşerek müşterilere en üst düzeyde hizmet sunma konusundaki kararlılıkla yol almışlardır. SİF, müşterileri gibi çalışanlarını da şirket stratejisinin en önemli noktasında konumlandırarak, uluslararası “Great Place to Work” sertifikası sahibi bir kuruluş olmuştur. Sif, yeni projeler ve yatırımlarla büyümeyi sürdürerek, gelecekte de İş makinası sektörünün önemli oyuncularından biri olmayı hedeflemektedir.

Geçmişin İlkleri ve Başarıları

Hem JCB hem de Sif İş Makinaları, sektörde birçok ilklere ve büyük başarılara imza atmıştır.

JCB, tam 70 yıl önce dünyanın ilk kazıcı yükleyicisini imal ederek sektöre öncülük etmiş ve uzun yıllardır kazıcı-yükleyici segmentinde pazar lideri konumunda bulunmaktadır. Kazıcı-yükleyici modelleri, üretildikleri günden bu yana birçok yeni özelliği ilk defa pazar ile buluşturarak sektöre yön vermiştir. 1977 yılında dünyanın ilk teleskobik yükleyicisini üretmiş, 1990 yılında dünyanın ilk süspansiyonlu ve en hızlı traktörü olan Fastrac’ı üretmiş; 1993 yılında dünyanın ilk tek kollu ve kapılı nokta-dönüşlü yükleyicisini üreterek rakiplerine kapıyı göstermiştir. 1997 yılında dünyanın ilk teleskobik forklifti Teletruk’u üreterek sektördeki yenilikçi çizgisini sürdürmüştür. 2006 yılında 563 km/saat hıza ulaşan, dünyanın en hızlı dizel motorunu üreterek Guinness rekorlar kitabına adını yazdırmıştır. 2009 yılında Hindistan fabrikasında 750 bininci makinasının üretim hattın çıkışını kutlayan JCB, 2016 yılında 200 bininci teleskobik yükleyicisini üretmiştir. 2019 yılında dünyanın en hızlı traktörünü tekrar üretmiş, elektrik ve hidrojen yakıtlı makinalarını görücüye çıkarmıştır. 2020 yılına geldiğimizde 750.000nci kazıcı yükleyici JCB üretim bantlarından çıkmıştır.

Sif İş Makinaları da distribütörü olduğu firmanın ışığında, sektöre yön vermiş birçok inovatif çözümü sektör ile buluşturmuştur. 2004 yılında 30. yılına özel sektörün ilk satış kampanyasını başlatarak sektöre bir yenilik getirmiştir. 2005 yılında hafriyatçı duraklarına özel uygulanmış konteynırlar yerleştirerek sektörel bir ilke imza atmıştır. 2009 yılında sektörün ilk müşteri sadakati programı olan SİF-Pozitif Card’ı çıkartarak müşterilerine özel avantajlar sunmuştur. 2012 yılında sektörün ilk gezici servis aracı Usta Mobil’i müşterileri ile buluşturmuş, 2012 yılında sektörün ilk yedek parça tırını tanıtmış ve 2013 yılında sektörün ilk yeşil bina yatırımını yaparak Ankara bölge müdürlüğünü kurmuştur. 2013 yılında deprem afetlerine karşı arama kurtarma çalışmalarını yürütebilecek operatörler yetiştirmek amacıyla Kamu, STK ve özel sektörü bir araya getiren "Umut Sarının İçinde" projesini gerçekleştirmiştir. 2019 yılı itibariyle yeni ürün ve hizmet stratejileri geliştirerek farklı bir yol izlemiş, birkaç yıl içerisinde yeni bakış açılarının meyvelerini toplamaya başlamıştır. 2023 yılını rekor satış adeti ve ciro ile tamamlayan Sif İş Makinaları, yeni ürünleri ve hizmetleri ile yeni başarılara ve yeni ilklere doğru olan serüvenine devam etmektedir.

Sif İş Makinaları çatısı altında faaliyet gösteren, Universal Handlers, 2003 yılından bu yana Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarının istifleme sorunlarında çözüm sunarak, operasyonel kiralama hizmeti veriyor. Sorunsuz hizmet anlayışı, profesyonel ve deneyimli kadrosu ile müşterilerimizin istifleme ihtiyaçlarını net bir doğrulukla tespit ederek, ihtiyaca uygun marka ve özelliklerdeki forklift, ataşman ve yardımcı ekipmanları en avantajlı koşullarda kiralayarak; işgücü, zaman ve maliyet konularında benzersiz bir fayda sağlamaktadır. Sektörde bilinen bir marka olarak eski müşterileri ile ilişkilerini arttırarak devam ettirirken, her geçen gün yeni müşterileri de portföyüne eklemektedir.

Minnetarız

Sif İş Makinaları olarak, 67 yıl boyunca emeği geçen tüm çalışanlarımıza, değerli müşterilerimize ve iş ortaklarımıza teşekkür ediyoruz. STFA kurucularımızdan aldığımız “ilklerin sonu yoktur” felsefesiyle ve J.C Bamford’un “Müşterilerimiz biz olmadan da yapabilir ama biz müşterilerimiz olmadan yapamayız” anlayışıyla yolumuza devam edeceğimizin sözünü şimdiden veriyoruz. Sif İş Makinaları, bu uzun soluklu serüveninde elde ettiği deneyimle, gelecekte de sektöre yön vermeye ve yeni başarılara imza atmaya devam edecektir.

SİF İş Makinaları A.Ş. Genel Müdürü

Hayati Kösoğlu

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina