Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - SİF’ten Türkiye telehandler pazarına iki yeni Loadall modeli
SİF’ten Türkiye telehandler pazarına iki yeni Loadall modeli

İnşaat, endüstri ve tarım sektörlerindeki etkinliğini artırmayı hedefleyen SİF İş Makinaları, JCB’nin iki yeni Loadall modelini daha bu yıl itibariyle Türkiye pazarına sundu. Bu ürünlerden 525-60 Hi-Viz, çevik ve güçlü yapısı ile dikkat çekerken; yeni 560-80 ise güçlü motoru, yüksek kaldırma kapasitesi ve manevra kabiliyeti ile belden kırmalı modellere rakip gösteriliyor.

Farklı uygulamalar ve iş güvenliği normlarında yapılan iyileştirmeler, işe ve çalışma sahalarına göre yeni ürünlerin talebini beraberinde getiriyor. Bu durum, başta telehandlerlar ve kompakt ürünler olmak üzere yenilikçi makinelerin sayısını pazarda artırıyor. 2017 yılında satışları yüzde 24,1 artan telehandlerlara olan talep sürerken, SİF İş Makinaları da JCB Loadall’ın yeni ürünlerini pazara sunmaya devam ediyor.

Bu ürünlerden olan ve yaklaşık 2 yıldır Ar-Ge çalışmaları süren 525-60 Hi-Viz ile 560-80, SİF İş Makinaları Teleskobik Yükleyiciler ve Endüstriyel Ürünler Müdürü Mustafa Çağa’nın sunumuyla dergimize tanıtıldı. Türkiye’de yer alacak her iki yeni modelin birden çok sektörde verimli olacağını belirten Mustafa Çağa şu açıklamaları yaptı:

“Endüstriyel, tarım ve inşaat sektörlerine baktığımızda iç içe olduklarını görürüz. Bu nedenle geçtiğimiz yıllarda bir ürünün birçok alanda farklı işler yaptığına şahit olduk. Ancak iş makineleri pazarı ihtiyaçlar doğrultusunda daha da çeşitleniyor. Biz de yeni modellerimizi belirlerken ilk olarak pazar eğilimlerini ve müşteri ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduk.

“İş makineleri pazarı ihtiyaçlar doğrultusunda daha da çeşitleniyor”
SİF JCB olarak dünyanın ilk ve tek rotasyonsuz 20 metre telehandlerı ile rakiplerimizin önündeydik. Gözümüzü daha da yükseklere dikmemizi sağlayan iki yeni modelimiz sayesinde müşterilerimize her ürün segmentinde hizmet sunabilme şansı yakaladık. Çalışma sahalarındaki spesifik işlerin ihtiyaç duyduğu makine eksikliğinin bu ürünlerle kapanacağını düşünüyoruz. En önemsediğimiz başlıklar olan operatör güvenliliği, iş verimliliği, çok yönlü kullanım imkânı ve yüksek performansın yanı sıra düşük yakıt tüketimi ve düşük bakım maliyetleri iki yeni modelimizde ön planda.”

Kompakt ve güçlü: 525-60 Hi-Viz
Özellikle dar alanlarda çalışacak makinelere ihtiyaç duyulduğunda, yeni 525-60 Hi-Viz Kompakt Teleskobik Yükleyici’nin yardımcı olacağını belirten Çağa; “2,5 ton kaldırma ve 6 metre erişim kapasitesine sahip bu ürünümüzün, tüm sektörlerde ihtiyaç duyulan kompakt ve güçlü makine ihtiyacını gidereceğini tespit ettik. Birçok makinenin yerine geçebilen, birden fazla ataşman kullanılabilen makinemiz, orta segmentteki iş makinelerinin yapacağı yükleme işlerini dar alanlarda dahi rahatlıkla karşılayabilmektedir. 525-60 Hi-Viz, tarım sektöründe hayvan çiftlikleri ve yem fabrikaları; endüstriyel sektörde döküm tesisleri, geri dönüşüm tesisleri; inşaat sektöründe şantiyeler, inşaat malzemesi üreticileri, tedarikçileri, avm ve toplu konut projeleri gibi çeşitli alanlarda hizmet veren müşterilerimize hitap ediyor. 525-60 ayrıca kompakt yapısının sunduğu 1.89m kabin yüksekliği ile inşaat otoparkları, tüneller ve üretim bantlarının altında çalışabilmektedir. Çalışma alanlarında farklı ataşmanlar ile kullanılabilen 525-60 ile 6 metreye kadar yüklenecek ürünlerde daha düşük yakıt sarfiyatı ve daha düşük ilk alım maliyetleri sağlıyor olacağız.” şeklinde konuştu.

Ağır tonajlı yükleme ve istifleme: 560-80 Industrial
Z-Bar bağlantısı sayesinde ağır sanayi ya da beton santrallerinde kullanılan 10-12 ton sınıfı belden kırmalı yükleyicilerin ikamesi olarak Türkiye pazarına 560-80 Loadall’ı sunduklarını belirten Çağa, makinenin 6 ton kaldırma ve 8 metre erişim kapasitesine sahip olduğunu belirterek;

“Bu modelimizin de tarım, inşaat ve endüstriyel tesislerinde etkin olmasını düşünerek hareket ettik. Özellikle farklı ataşman kullanılabilme avantajı ile belden kırmalı yükleyicilerin önüne geçmektedir. Birçok yürüyüş hareketini aynı anda yaparak yükleyicilere göre daha seri hareket eden ve manevra kabiliyeti yüksek olan 560-80 Loadall, yükleme ve boşaltma işlerinde de yüksek uzanma kapasitesi ile öne çıkıyor. Bu anlamda, 5 ton makine gerektiren yerlerde çalışan vinçler ya da forkliftlerin yerini de bu modelimizin alması, müşterilerimize yüksek avantaj sağlayacaktır. Endüstriyel tesislerde ağır tonajlı plakalar, çelik malzemeler, ağır makineler gibi yüksek tonajlı yükleme işlerinde; tarımda ise 4 metreküplük hafif malzeme kovası seçeneği ile istifleme işlerinde kullanılabilecek bu modelimizin tamamlayıcı makine olduğunu söyleyebiliriz.”

Tasarım
Sürekli gelişim prensibiyle hareket eden JCB’nin tüm ürünlerinin gelişmiş üretim teknikleri, robot teknolojisi, hassas boyama üniteleri ve inovatif montaj teknikleri ile bir araya getirilerek üretildiğine dikkat çeken SİF İş Makinaları Teleskobik Yükleyiciler ve Endüstriyel Ürünler Müdürü Mustafa Çağa, modellerin tümüne hâkim olan tasarım özelliklerini şu şekilde aktardı:

“40 yıllık tecrübe ile üretilen Loadall’ların tasarımında azami güç ve en az ağırlık için tümüyle kaynaklı yekpare şase kullanılıyor. Modellerimiz aynı zamanda 4CX model kazıcı yükleyicilerindeki ana komponentler kullanılarak üretilmektedir. Daha az bağlantı ve stres noktasına sahip tasarımımızda kullanılan yekpare bom ucu da çok büyük bir avantajlar sağlıyor. Modellerimizin tasarımındaki en önemli özellik, komponentlerin birbiriyle uyumu. Bu uyum çalışma performansının yanı sıra müşterilerimize yedek parça bulma ve servis hizmetleri maliyetleri açısından da güven veriyor.”

Performans
Açıklamalarına yeni Loadall modellerin performans özellikleri ile devam eden Çağa, modellerin motor özellikleri, şanzıman tipleri, maksimum kaldırma kapasitesi ve yüksekliği hakkında bilgiler verdi:

“Hidrostatik şanzıman kullanılan 525-60 Hi-Viz modelimizde 55 KW/75 hp gücünde JCB marka Tier 4F motor kullanılıyor. Bu motorumuzun en önemli özelliği emisyon standartlarını karşılaması ve 75 hp motora rağmen ekstra dizel partikül filtresi bulundurmaması. Ürünümüzün maksimum kaldırma kapasitesi 2,5 ton iken maksimum kaldırma yüksekliği ise 6 metre. Yüksekte kaldırma kapasitesi 1,75 ton olan modelimizin 3,5 metre maksimum uzanma mesafesi bulunuyor.

560-80 Loadall modelimizde ise 93 KW/125hp gücünde JCB marka EcoMAX Tier III motor kullanılıyor. Ürünümüzün maksimum kaldırma kapasitesi 6 ton, yüksekliği de 8 metre. En uç noktada kaldırma kapasitesi 3 ton olan modelimiz, 4,5 metre maksimum uzanma mesafesine sahip. Bu modelimizde ayrıca hem inşaat hem de endüstriyel tesislerin ihtiyacı olan geri üfleme fanı standart olarak sunuluyor.

Küçük makine sınıfında güçlü bir ürün olan 525-60 Hi-Viz, mini yükleyici modellere de rakip olmuş durumdadır. Hem 525-60 Hi-Viz hem de belden kırma kamyonların yerini alacak 560-80 Loadall, hareket halindeyken değiştirilebilen üç farklı yürüyüş moduna sahip. İki tekerleğin etkin olduğu yürüyüş modu makinenin başka bir alana hızlıca götürülmesini sağlarken, dört tekerleğin de etkin olduğu mod ise zorlu zemin koşullarında dahi yüksek manevra kabiliyeti sunuyor. Yengeç modu ise bina yanına yanaşılmasına ve depo içi uygulamalara yardımcı oluyor. Modellerde standart olarak bulunan LSD (Limited Sleip Differential) limitli kaydırmalı difaransiyel sistemi ile kullanıcılara ayrıca arazi koşullarında ve kaygan yüzeylerde kolay kullanım ve denge sunuluyor. Modellerde üretkenliği daha da artırmak için hızlı ataşman değişimi sağlayan hidrolik Q-Fit özelliği yer almakta.”

Konfor ve güvenlik
Yeni ürünlerin aynı zamanda konforlu ve güvenli olduğunu belirten Mustafa Çağa, Livelink takip sistemi ile her türlü performans ve makine takip bilgisine erişilebildiğini ifade ederek detayları şu şekilde aktardı:

“525-60 Hi-Viz modelimiz kompakt olmasına rağmen geniş bir kabine sahip ve bu kullanıcıya maksimum alan sağlamakta. Ayarlanabilir koltuk, yüksek çözünürlüklü TFT ekran, ulaşılabilir kontrol düğmeleri ve geceleri sahayı güçlü şekilde aydınlatan arka ışıkları sayesinde operatörlerin rahatça çalışabilmesi sağlandı.

Orijinal forklift çatalı ile sunulan 525-60 Hi-Viz, ataşman kullanırken üç hareketi de aynı anda yapabilme özelliği sağlayan joystick kontrol sistemine sahip. Modelin kontrolü rahat, hassas ve pürüzsüz. Geniş görüş açısına sahip kabinde ekstra olarak kullanılan geniş açılır tavan, açılır arka cam ve katlanır arka kapı her açıdan görünürlük sağlamaktadır. ROPS ve FOPS sertifikasına sahip olan kabinimiz ile operatörlere konforun yanında güvenlik de sunmaktayız.

Loadall ürünlerinin içinde en yüksek kapasiteye sahip 560-80 modelimizde, operatör konforu için geniş kabin, otomotiv tarzı ergonomi, yüksek çözünürlüklü TFT ekran, 7 seçenekli klima, ekstra koltuk sırtlığı ve gece görüşü gibi özellikler bulunuyor. Tek kollu joystick ile kullanılan modelimizde bom ve yardımcı fonksiyonların kontrolü orantılı, pürüzsüz ve hassas gerçekleşmekte. Yüksek manevra kabiliyeti bulunan modelimizde kullanılan otomotiv tipi frenleme sistemi ise kontrolün daha da artmasını sağlayarak kazaları engelliyor. Birden fazla ataşman seçeneği ile bir makineden maksimum performans alınmasını sağlayan modelimiz, kolay ataşman değiştirme özelliğine de sahip.”

“Ürün çeşidi platformlarla artacak”
SİF İş Makinaları’nın 2017 yıl sonu değerlendirmesi ve 2018 beklentileri ile ilgili bilgi veren Mustafa Çağa, “2017 yılı telehandlerlar için çok iyi geçerken kazıcı yükleyici pazarında bir azalma yaşandı. Bu azalmada en büyük etkenin telehandlerların yeni yeni farkına varılmaya başlanması ve bir yatırım aracı olarak görülmesi olduğunu düşünüyorum. Operatör sayıları artan telehandlerlar pazarı gün geçtikçe büyüyor, son 5 yıldır yüksek bir ivmede.

SİF olarak 2017 yılında da pazarın bu eğilimine önem vererek 20 metre Loadall modelimize odaklandık ve satış adetlerimizi artırdık. Tarım, inşaat ve endüstriyel alanlardaki etkinliğimizi artırmak için yeni modellerimiz ile müşterilerimizin beklentilerini karşılamaya devam edeceğiz. 2017 yılında ektiğimiz tohumları 2018 yılında toplayarak hem pazar payımızı hem de satış adetlerimizi artırmayı hedefliyoruz. Müşterilerimizden gelen olumlu dönüşler, doğru yolda olduğumuzu göstermektedir.

JCB’nin gücünü yeni iki modelimizde hissediyoruz ve buradan hareketle 2018 yılında daha sürpriz modeller ile müşterilerimizin karşısına çıkacağız. Örneğin tamamlayıcı olarak gördüğümüz ve her sektörden müşterimize çok fayda sağlayacağını düşündüğümüz makaslı platformlarımızı pazara sunmaya hazırlanıyoruz. Getirdiğimiz birkaç model şu anda hem müşterilerimiz hem de bizim tarafımızdan deneniyor. Nisan ayının sonlarında, 5 metreden 16 metreye kadar olan makaslı platformlarımız ile platform pazarında da etkin olacağız.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina