Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Şoförsüz Cat maden kamyonları 1 milyar ton sınırını aştı
Şoförsüz Cat maden kamyonları 1 milyar ton sınırını aştı

Caterpillar, maden işletmelerinin daha verimli, güvenli ve ekonomik olması adına 20 yılı aşkın süredir devam eden otonom maden kamyonları alanındaki çalışmalarında önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı.

MineStar™ Command adı altında devam eden bu faaliyetler çerçevesinde çalışan Cat maden kamyonları ile bugüne kadar taşınan malzeme miktarı 1 milyar tonu aştı. Kamyonların toplam kat ettiği yol mesafesi de 35 milyon kilometreye dayandı.

1996 yılındaki MINExpo Fuarı’nda ilk otonom kaya kamyonunun prototipini sergileyen Caterpillar, 6 adetlik ilk ticari teslimatını ise 2013 yılında gerçekleştirmişti. Günümüzde Avusturalya, Kuzey ve Güney Amerika’daki demir, bakır ve petrol kumu madenlerinde 150’den fazla otonom Cat kamyon aktif olarak çalışıyor.

Caterpillar Maden Teknolojileri Ürün Müdürü Sean McGinnis, üretkenlik, güvenlik ve maliyet açılarından sağladığı avantajlarla birlikte sahalardaki otonom kamyon sayısının hızla arttığını kaydetti. McGinnis, kullanım hatalarının ortadan kalkması ve sahada çalışan insan sayısının azalmasının, iş güvenliği anlamında da avantaj sağladığını belirtti. 70 kamyonun çalıştığı Avusturalya’daki madende, kayda değer maliyet avantajının yanı sıra %30’u aşan üretim artışı sağlandığı belirtiliyor.
Halihazırda sadece 227 ton kapasiteli Cat 793F model kamyonların bulunduğu otonom kamyon modelleri arasına 363 tonluk 797F ve 181 tonluk 789D de katılıyor. Caterpillar, karma filoya sahip maden müşterilerine çözüm sağlamak üzere farklı marka kamyonlara da uygulanabilen özel paketler de (Retrofit Kit) sunuyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina