Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - SSAB ile Ruukki birleşmesine Avrupa Birliği Komisyonu onayı
SSAB ile Ruukki birleşmesine Avrupa Birliği Komisyonu onayı

Çelik üreticileri İsveçli SSAB ile Finlandiyalı Ruukki’nin birleşme yönünde aldıkları karara Avrupa Birliği Komisyon’undan şartlı onay geldi. Komisyon, her iki firmanın Finlandiya, Norveç ve İsveç’te hâlihazırda sahip olduğu beş işletmenin elden çıkarılması koşulunu getirdi. SSAB, bu işletmelere ait hisselerini elinden çıkaracak.

Avrupa Birliği’nin de onay vermesi ile birlikte birleşme önünde bir engel kalmadığı ve SSAB tarafından Ruukki hissesi sahibi harici kurum ve kişilere sunulan hisse değişim teklif süresinin de 22 Temmuz tarihinde sona ereceği belirtiliyor. Birleşme ile ilgili olarak Rusya, Türkiye ve Ukrayna resmi otoritelerinin gerekli onaylarının da alındığı ifade ediliyor.

İskandinavyalı iki çelik üreticisi, bu yılın Ocak ayında, SSAB tarafından önerilen 10,1 milyar İsveç Kronu (yaklaşık 1,1 milyar Euro) tutarındaki hisse değişim teklifi yöntemi ile şirketlerini birleştirme kararı almıştı.

Birleşme ile birlikte dünya genelinde 17 bin 300 doğrudan çalışanı ve 2013 rakamları ile 6,4 milyar Euro iş hacmine sahip büyük bir şirket ortaya çıkacak. Organizasyon yapısı da açıklanan yeni şirketin Başkan ve CEO’su Martin Lindqvist olacak. Şirketin, SSAB Special Steels, SSAB Europe, SSAB Americas, Tinor ve Ruukki Construction ana bölümleri altında faaliyet göstereceği açıklandı.

Martin Lindqvist

2010 yılında dünyanın en büyük 40 çelik üreticisi arasında bulunan ancak rakip birleşmeleri, büyüyen Çin pazarı ve Avrupa pazarının küçülmesi sebepleriyle 2012’de bu listenin dışında kalan SSAB’nin bu birleşme sonucunda daha geniş bir ürün hattı ile daha geniş bir coğrafyada müşterilerine hizmet sağlayacağı belirtiliyor.

Önceden rekabet halinde olan iki firmanın birleşmenin tamamlanmasıyla birlikte Türkiye’de nasıl bir organizasyon yapısına sahip olacağı henüz açıklanmadı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina