Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - SSAB, yeni ürünü Strenx ile pazardaki konumunu daha da güçlendirecek
SSAB, yeni ürünü Strenx ile pazardaki konumunu daha da güçlendirecek

Dünyanın en büyük özel çelik üreticilerinden SSAB, Ruukki ile birleşmesinin ardından yükselen grafiğini yeni ürünü Strenx ile taçlandırdı. Ruukki ve SSAB'nin Optim, Weldox ve Domex ürünlerinin üstün özellikleri birleştirilerek geliştirilen Strenx, maksimum performans ve sürdürülebilirlik artılarıyla kaldırma, yükleme, taşıma ve vinç endüstrisi için büyük yenilikler sunuyor.

SSAB Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Rinaldo Baldi ve SSAB Türkiye Genel Müdürü Lemi Özden ev sahipliğinde düzenlenen lansmanda ilk kez tanıtılan Strenx, üstün özellikleri ve özel marka programı “My Inner Strenx” ile sektöre giriş yaptı. My Inner Strenx ile üye müşterilere teknik geliştirme yönetimi acil hattı, eğitim, dökümantasyon, tasarım ve teknik seminerler, malzeme ve atölye sorunları için acil problem çözümleri gibi destekler sunuluyor. SSAB hizmetlerine öncelikli erişime sahip olan üye atölyelerde üretilen ürünler, SSAB onaylı bir tasarım ve imalat çözümüyle belgelendirilerek teslimatta My Inner Strenx işaretini taşıyabiliyor.

Ağır mobil araçların şasileri, demiryolu araçları, açık deniz ekipman ve uygulamaları, inşaat ve tarım sektörleri için de kullanılabilen Strenx, müşteri performansını artırmak için sunulan boyutsal aralık, farklı çelik türleri kapsamı, teknik destek ve garanti avantajlarıyla pazarda yer alıyor.

600-1.300 MPa arasında akma mukavemetine ve 0,7-160 mm arasında kalınlığa sahip Strenx çeliğin ürün yelpazesi, farklı şekillerde ve boyutlarda sıcak haddelenmiş levha ve rulo malzemelerin yanı sıra soğuk haddelenmiş rulo, boru ve açık profilleri kapsıyor. Strenx, iş makineleri ve ekipmanlarının kullanım ömrünü uzatırken aynı zamanda ağırlığı en aza indirerek maliyetleri azaltan bir üretim malzemesi olarak dikkat çekiyor.

“Üretim, dayanıklılık ve enerji verimliliği açısından ciddi avantajlar sağlıyoruz”

Lansmanda Ruukki ile birleşmenin ardından ekip sinerjisini oturtarak daha güçlü ilerlediklerinin altını çizen SSAB Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Rinaldo Baldi, mukavemet ve ebat bakımından benzersiz bir ürün grubu olan Strenx ile birlikte daha emin adımlarla ilerleyeceklerini belirterek açıklamalarına şöyle devam etti: “SSAB ve Ruukki birleşmesinden sonra her iki firmanın güçlü özelliklerini birleştirerek pazarda gerek üretim ve pazarlama gerekse teknik altyapı ve operasyonel olarak oldukça üstün bir konuma geçtik. SSAB ve Ruukki tarafında yakalanan üstün özellikleri tek çatı altında birleştirerek üretim kalitesinde yakaladığımız performansı hizmet kalitesine de yansıtarak tüm dünyada müşterilerimize ayrıcalıklı hizmetler sunmaya, yeni ve üstün özellikli ürünler geliştirmeye başladık. Bunlardan biri de bugün lansmanını gerçekleştirdiğimiz Strenx. Bu ürün ailesiyle müşterilerimize üretim,  dayanıklılık ve enerji verimliği açısından çok ciddi avantajlar sağlıyoruz.”

Türkiye'nin ekonomik büyümesinin yanı sıra altyapı yatırımlarıyla çok hızlı gelişmekte olan bir ülke olduğunu ifade eden Baldi, “Türkiye'nin önümüzdeki beş yıl içerisinde Avrupa'da Almanya'dan sonra çelik sektöründe ikinci büyük pazar olacağını öngörüyoruz. Büyüme hızı yüzde 2'lerde iken uzun vadede yüzde 7-8'lere çıkacaktır. Türkiye özellikle son yıllarda yol, havalimanı, metro, deniz ulaşımı gibi altyapı yatırımları ve savunma sanayi, lojistik, taşımacılık alanlarında hızlı bir büyüme grafiği içindeyken bizim için de büyük bir pazar olarak önem arz etmektedir. Yine kentsel dönüşüm projelerine dayalı olarak inşaat sektörünün büyümesi ve üretim üssü olarak ihracatta elde edilen yükselme grafiği bizim de Türkiye projeksiyonlarımızda farklı bir takım stratejiler izlememizi sağladı.” dedi.

Geliştirdikleri ürünler ile üreticilere kaliteli üretim avantajı sağladıklarını da ifade eden Baldi, yeni ürünleri Strenx ile özel çelikte devrim yaratacak bir ürün geliştirdiklerini söyledi.

“Özel çelikte global liderlerden biriyiz”

SSAB Türkiye Genel Müdürü Lemi Özden ise çelik servis destek hizmetleriyle müşterilerine ayrıcalık sağladıklarını, merkezde çoğu doktoralı 40 kişilik Ar-Ge ve bilgi hizmet uzmanlarından oluşan ekiple müşteri projelerini geliştiklerinin altını çizdi. Özden, “Lokal ve global desteklerimizle sürekli müşterilerimizle iletişim halinde, tıpkı onların ekibinden biriymiş gibi çalışıyoruz. Sürekli müşteriyle temas halinde bulunan yerel teknik destek elemanlarımızın yanı sıra merkezde bulunan 40 kişilik Ar-Ge ve bilgi hizmet uzmanlarımız müşterilere özel projeler ve en yüksek faydayı sağlayacak, dayanıklılığı ve enerji verimliliği yüksek ürünler geliştirmekte. İstikrarla uzun yıllardır aynı ekiple çalışıyor olmamız ve müşteri odaklı çalışma anlayışımız, hızlı teslimat avantajımız ve en önemlisi geniş ürün gamımız sayesinde özel çelikte global liderlerden biriyiz. Yıllık 9 milyon ton üretim kapasitesiyle sektör devi olan SSAB'nin Türkiye ayağı olarak sanayi ara mamulü sağladığımız için ihracatı destekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina