Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - SSAB’nin Hardox Wearparts aşınma parçaları merkezleri, yeni yatırımlarla güçleniyor
SSAB’nin Hardox Wearparts aşınma parçaları merkezleri, yeni yatırımlarla güçleniyor

Dünyanın en büyük özel çelik üreticileri arasında yer alan SSAB'nin aşınma parçaları üretim ve satış kanalı Hardox Wearparts’ın Uşak’taki adresi Coşkunlar Torna, 1.000 metrekarelik alana sahip olan tam donanımlı yeni tesisi ile müşterilerine daha etkin hizmet sağlayacak.

Bundan 2 yıl önce Hardox Wearparts Merkezi olan Coşkunlar Torna’nın bölgedeki madencilik ve geri dönüşüm tesislerinde sağladığı kaliteli hizmet ile güçlendiğini belirten SSAB Aşınma Servisleri Müdürü Dinçer Dinç, Hardox Wearparts konseptinin 10 yıl önce sunulmuş olmasına rağmen SSAB’nin konuya odaklanması neticesinde son 2 yıldır sağlanan yapısal değişikliklerle daha çok önem kazandığını ifade etti. Bu alanda pazarda ciddi bir potansiyel olduğunu belirten Dinçer Dinç, şunları söyledi:


 

Türkiye’de son 2 yıldır çok ciddi yol kat ettik. Hem bölgesel hem de sektörel olarak hizmet ağımızı geliştiriyoruz. Şu anda toplam 8 Hardox Wearparts merkezimiz bulunuyor. 2 tane de adayımız. Bu sayıyı sene sonuna kadar 10 veya 11’e çıkarmayı planlıyoruz. Hardox Wearparts’lar zaten madenlere, taş ocaklarına, makine imalatçılarına destek veriyorlardı. Bunun dışında demir çelik endüstrisine, termik santrallere de hizmet vermeye başlamak için uygun Hardox Wearparts Merkezleri seçtik.

Hardox Wearparts Merkezleri’nin satış sonrası aşınma parçası pazarına odaklandıktan sonra müşteriler birçok konuda kendi yüklerini aldıklarını söylüyorlar. Bizim amacımız da bu zaten. Hem stok maliyetlerinden hem işçilik maliyetlerinden kurtarmak hem zamandan tasarruf ettirmek hem de doğru malzemeye ulaşabilmelerini sağlamak. Hardox’un birçok kalitesi var. Hardox 400’ten başlayıp 650 Brinel sertlikteki Hardox Extreme aralığına kadar, hangi Hardox ürününün hangi uygulamaya uygun olduğunu aldıkları eğitimler sayesinde Wearparts’lar çok iyi biliyor. Verdikleri malzemenin performansını takip ediyorlar. Bu bizim için de çok önemli. Çünkü son kullanıcıların Hardox Wearparts’lara, onların da bize ilettiği bilgiler dâhilinde ürünlerimizi geliştirilebiliyoruz.

Eskiden bir Hardox Wearparts Merkezi sadece parça kesen atölyeyken, bugün hizmet sunan birer merkeze döndüler. Sadece kesmekle ve işlemekle kalmıyorlar, yerine sevkiyat, montaj, bakım servisleri gibi ekstra hizmetleri sunuyorlar. Sadece Hardox aşınma plakalarıyla değil, onun dışında tırnak, adaptör, kırıcı parçaları, Hardox 500 aşınma boruları gibi ürünleri de sunmaya başladık. Bu sayede onların müşterilerine verdikleri hizmet de artmaya başladı. Bu hem cirosal anlamda onlara bir katkı sağlıyor hem daha hızlı büyüyebiliyorlar.

Güçlü küresel yapının yerel çözüm ortakları

Hardox Wearparts’ın Türkiye, İspanya, Portekiz, Orta Doğu ve Afrika’dan sorumlu yöneticisi Wim Goessens, aşınma parçası kullanıcılarına ürünlerini doğru ve etkili şekilde ulaştırmak amacıyla oluşturulan küresel Hardox Wearparts ağı kapsamında ekonomisi hızla gelişen Türkiye’nin önemli bir yeri olduğunu belirterek,

Merkezlerimiz ile çok sıkı bir işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Bu yapıda her üç taraf da kazanıyor. Müşterilerimiz aldıkları kaliteli ürün ve etkin teknik destekle işlerini daha ekonomik ve daha kesintisiz şekilde yapabiliyorlar. Hardox Wearparts Merkezleri, uluslararası güçlü bir yapının güvenilir yerel iş ortakları olarak daha çok müşteriye ulaşabiliyorlar. SSAB ise satışlarını arttırdığı gibi nihai kullanıcılardan aldığı bilgilerle ürün ve hizmetlerini sürekli geliştiriyor.

Hali hazırda dünyadaki mevcut 152 Hardox Wearparts Merkezinin 8 tanesi Türkiye’de bulunuyor. Bu, Türkiye’nin büyük potansiyelinin ve bizim için taşıdığı öneminin bir göstergesidir. Ayrıca, Türkiye’deki merkezlerimizin birbirilerini rakip olarak görmeden yakın bir iletişim ve işbirliği içerisinde çalışıyor olmasını tüm dünyada örnek olarak gösteriyoruz” dedi.

Müşteriye anahtar teslimi hizmet

Yaklaşık 1,3 milyon TL yatırım yaparak kurdukları yeni tesis ile Hardox Wearparts hizmetlerini mevcut talaşlı imalat ünitesinden ayırdıklarını belirten firma ortağı Halil Coşkun, SSAB’nin önerileri çerçevesinde sualtı plazma kesim tezgâhı gibi modern ekipmanlar da aldıklarını belirterek,

Müşterilerimize tedarik konusunda işe sıfırdan başlayarak danışmanlık yapıyoruz. Şantiyelerine giderek çalışma şartlarını ve malzemenin aşınma sistemini inceliyoruz. SSAB’den aldığımız teknik veriler ve tecrübelerimiz çerçevesinde en uygun malzemeyi seçiyor ve projelendiriyoruz. Ölçüleri kendimiz alıyor ve imalatını yapıp işyerlerine doğrudan teslim ediyoruz. Gerekirse montaj alanında kendimiz başında durup, montajın en kolay ve en sağlıklı şekilde yapılmasını sağlıyoruz.” diye konuştu.

Hizmet verdikleri bölgenin önemli bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Halil Coşkun,

Kütahya’nın bor madeniyle, termik santrallerle, kömür ocaklarıyla ilgili büyük bir potansiyeli var. Hatta devlet yatırımlarının en büyük olduğu maden ocakları da Kütahya’dadır. Kışladağ altın madeninin açılması da bizi bu sektöre yönlendiren en büyük etkenlerden bir tanesi olmuştur. Burada silis oranı çok yüksek olduğu için ciddi bir aşınma parçası ihtiyacı var” dedi.

 

 

 

Orijinal Hardox ve etkin desteğin memnuniyeti 

Açılışa katılan Tüprag A.Ş. Kışladağ Altın Madeni Kırıcı ve Bakım Genel Yöneticisi Keith Sherren, Coşkunlar Torna’nın SSAB ile aralarında güvenilir ve sağlam bir köprü oluşturduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

Coşkunlar Torna ile madeninin henüz faaliyete geçtiği 2007’den bu yana çalışıyoruz. İlk aşamada piyasada üzerinde Hardox damgası olmasına rağmen orijinal olmayan ürünlerle karşılaşmıştık. Coşkunlar Torna ise bize sağladığı orijinal Hardox ürünleri ve etkin desteğiyle güvenimizi kazandı. SSAB’nin yetkili tedarikçisi olarak onlar bize Hardox parçalarını istediğimiz şekilde işleyerek veriyorlar. Özel bir talebimiz olduğunda gerek kendi gerekse SSAB’nin küresel tecrübeleri ışığında alternatif çözümler de sunuyorlar.

Hardox aşınma parçalarını kırıcılarımızda yoğun şekilde kullanıyoruz. Aşınma parçalarının uzun ömürlü olması üretimimizi doğrudan etkiliyor. Ayrıca diğer bazı firmalar sadece daha fazla çelik satmaya çalışırken, Coşkunlar Torna ve SSAB ise daha hafif ve daha uzun ömürlü ürünlerle işimizi kesintisiz sürdürmemizi sağlayacak çözümlere odaklanıyor.

 

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina