Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Stratejik projeye 52 yeni Doosan ekskavatör
Stratejik projeye 52 yeni Doosan ekskavatör

Azerbaycan’ın Hazar Denizi’ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi’nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın öncelikle Türkiye’ye, ardından Avrupa’ya taşınması amacıyla hayata geçirilen Güney Doğal Gaz Koridoru projesinin Türkiye’den (TANAP) sonraki Avrupa bölümünü oluşturan Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) projesinde çalışmalar bir yıla yakın bir süredir devam ediyor.

Tamamlandığında başta Almanya, Fransa, İngiltere, İsviçre ve Avusturya olmak üzere Avrupa’nın önemli bir enerji kaynağı olacak projenin Yunanistan’dan geçen 360 kilometrelik bu adımını, İtalya merkezli Bonatti S.p.A. ile Yunanistan merkezli J&P-Avax Group firmalarının oluşturduğu konsorsiyum inşa ediyor. 4,5 milyar Euro tutarında bir bütçeyle hayata geçen proje, 5.500’den fazla insana istihdam sağlıyor.

Projedeki kazı, hafriyat ve 1,2 metre çapındaki boruların döşenmesi için ihtiyaç duyulan paletli ekskavatörler için 8 markayı kapsayan detaylı bir karşılaştırma çalışması yapan konsorsiyum, çalışma ağırlığı 30 ila 55 ton arasında değişen çeşitli modellerden oluşan 52 adet Doosan almaya karar verdi. Pakette 10 adet DX300LC-5, 20 adet DX340LC-5, 10 adet DX380LC-5 ve 12 adet DX530LC-5 modelleri bulunuyor.

“Vakumlu kaldırıcılarla 14 tonluk boruları elleçleme için gereken performansı sağlayan 53 ton sınıfındaki tek ekskavatör markası Doosan oldu”

Bu önemli siparişin, Doosan ürünlerinin ve sunulan satış sonrası hizmetlerin kalitesine olan güvenin bir göstergesi olduğunu belirten Doosan Bobcat EMEA Kilit Müşteriler Müdürü Franck Adam, “Bu anlaşma, çeşitli aktörlerin yakın iş birliğinin bir ürünüdür. Makinelerin işe uygun özellikleri, üretkenliği, kullanım kolaylığı ve üstün performansı ile birlikte hızlı teslimatı da kazanmamızdaki temel etkenlerdi” dedi.

Konsorsiyumun satın alma müdürü John Joannou, Doosan tercihleri ile ilgili olarak şunları söyledi: “Marka tercihimizin temelinde, sektörün önde gelen 8 markası arasında teknik özelliklere ve sunulan satış sonrası hizmet paketlerine yönelik yaptığımız dikkatli analizler bulunuyor. Doosan, yakıt tüketimi ve performans analizlerinde ödediğimiz bedele karşı yüksek bir değer vadediyordu. Makineleri kullandığımız bu birkaç ay içerisinde, teknik kataloglarında verilen değerlerin sağlandığını gördük. Örneğin, vakumlu kaldırıcılarla 14 tonluk boruları elleçleme için gereken performansı sağlayan 53 ton sınıfındaki tek ekskavatör markası Doosan oldu. Diğer markalarda 60-70 ton sınıfı modeller kullanmamız gerekiyordu. Böylece gerek ilk alım gerekse yakıt tüketiminde kayda değer miktarda tasarruf sağlamış olduk.”

Geçen 6 aylık süre içerisinde makineleri kullanan operatörlerin Doosan ekskavatörlerin yüksek kazı gücü, yüksek çekiş gücü ve yüksek hidrolik performansıyla birlikte kullanım kolaylığı ve geniş kabinlerinden etkilendikleri belirtiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina