Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Strenx® çeliği ile hafifleyen Betonstar pompaları yükseklerde avantaj sağlıyor
Strenx® çeliği ile hafifleyen Betonstar pompaları yükseklerde avantaj sağlıyor

Strenx® çeliği ile hafifleyen Betonstar pompaları yükseklerde avantaj sağlıyor

Türkiye’nin önde gelen yerli beton pompaları üreticilerinden Betonstar, ülkemizdeki pazarın ciddi oranda daraldığı bugünlerde ihracat faaliyetlerine ağırlık verdi. 58 metreye kadar erişim yüksekliğine sahip kamyona monte beton pompaları alanında uzman olan firma, aynı zamanda sabit pompalar ve örümcek tip beton dağıtıcılar da üretiyor.

Betonstar, kalite ve verimliliğin ön plana çıktığı ABD ve Avrupa ülkeleri gibi gelişmiş ülkelerdeki rekabet gücünü arttırmak amacıyla, ürünlerinin teknolojisiyle birlikte malzeme özelliklerine de özen gösteriyor.

Yüksek binaların inşaatında kullanılan beton pompalarının hem güçlü ve sağlam hem de hafif bir bom yapısına sahip olması istenir. Betonstar, Strenx® performans çeliği kullanarak ürünlerinin daha uzun, daha güçlü ve daha hafif olmasını sağlıyor.

Betonstar Ar-Ge ekibi, Strenx® 700 çeliği kullanarak çelik bomlar üretmekle başladı ve sonrasında daha yükseğe ulaşması gereken daha uzun ürünler için Strenx® 900 çeliğine geçti. Kalınlık aralığı 3 ve 50 milimetre arasında değişiyor.

“Beton pompalarının tüm çelik yapılarında Strenx kullanıyoruz”

Betonstar’ın İzmir’deki fabrikasının müdürü olan Erol Yıldız, ürünlerinde mümkün olan en düşük ağırlığı ve en yüksek güvenliği birlikte sunmalarının gerektiğini belirterek, “Bu ürünlerle çalışırken işçilerin güvende olması gerekiyor. Bunu da sadece SSAB çelik ürünleriyle sağlayabiliriz. Beton pompalarının tüm çelik yapılarında Strenx kullanıyoruz. Bu ürünü seviyoruz, çünkü üretimde kesme, kaynaklama ve bükme sırasında bize yüksek kalite sunuyor” dedi.

Ürünlerinin ufak bir köydeki küçük bir binadan dünyanın en yüksek kulelerine varıncaya kadar her türlü şantiye alanında kullanıldığını ifade eden Erol Yıldız, “Beton pompalarımız müşterilerin kamyonlarının üzerine monte ediliyor ve pompa ağırlıklarının daha düşük olması, yakıt tüketiminin daha düşük olması, aks mesafesi daha kısa olan kamyonlar satın alma imkânı, betonu daha az yakıtla dökme ve elbette kamyonu sürerken yakıt tüketiminin daha düşük olması gibi birçok avantaj sağlıyor” dedi.

“52 metrelik pompamızın ağırlığını 41 tondan 39 tona düşürebildik”

Betonstar Ar-Ge müdürü Selim Alver, her zaman daha uzun bom tasarımları geliştirmeye ve daha hafif çözümler üretmeye odaklandıklarını belirterek, “Ürünümüzün bir kilo bile daha hafif olması, müşterinin daha düşük bir ağırlık taşıyacağı anlamına geliyor. Bu da yakıt tüketiminin daha az olmasına yol açıyor” ifadelerini kullandı.

50 metre üzerine çıkan beton pompalarını üretmek için özel mühendisliğe ve malzemelere ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Selim Alver, “Strenx sayesinde tasarım konusunda büyük bir esnekliğe sahibiz. Tasarımlarımızı istediğimiz gibi değiştirebiliyoruz. Bu sayede en yeni 52 metrelik pompa modelimiz için 5 katlanır bomdan 6 katlanır boma geçmeyi başardık. Bu da pompanın daha hafif olmasını sağladı ve ağırlığı 41 tondan 39 tona düşürebildik. Bu son kullanıcı açısından çok önemli, çünkü pompayı yola çıkmak için özel bir izin gerektirmeyen, 12 metrelik bir araca monte etmeyi başardık” dedi.

“Üzerinde My Inner Strenx etiketi olması ürünü cazip hale getiriyor”

Betonstar birkaç yıldır SSAB ile ortaklık yapıyor ve 2016’da firmanın My Inner Strenx® programına katıldı. Betonstar satın alma müdürü Işıl Köker, My Inner Strenx® işaretinin müşterilerin mümkün olan en iyi ürünü satın aldıklarından emin olmasını sağladığını ve takip edilebilir ürün kimliğinin, kalite sürecinin önemli bir parçası olduğunu şu sözleriyle belirtiyor:

“Takip edilebilir ürün kimlikleri ile pompalarımızın tüm bileşenlerini, hangi üreticiden geldiklerini, bunların kaynağının kim tarafından yapıldığını ve kim tarafından çalıştırıldıklarını takip edebiliyoruz. İkinci el bir ürünün üzerinde My Inner Strenx etiketi olması bu ürünü cazip hale getiriyor ve yeniden satış fiyatını artırıyor, çünkü bu etiket güvenilir üretim prosesi kullanılarak üretilen güvenilir bir ürün aldığınızı gösteriyor.”

Işıl Köker, bundan dolayı My Inner Strenx® programının kendi markalarına daha fazla değer kattığını belirterek, “Bu, özellikle de girdiğimiz yeni pazarlarda önemli. Son kullanıcıların SSAB ürünlerinin kalitesini bildiğini ve etiketin beton pompalarımızın üzerinde olmasının bir pazardaki büyümeyi ve itibarımızı artırdığını fark ediyoruz” dedi.

Fabrika müdürü Erol Yıldız da My Inner Strenx üyesi olmalarının tercih edilen bir şirket olmalarına katkı sağladığını belirterek, “Üyelik, müşterilerimize orijinallik ve kalite ifade ediyor. Müşterilerimiz ürünlerimizin Strenx çeliğinden yapıldığını görünce çok mutlu oluyorlar, çünkü bunun baştan sona kaliteli ürünler kullanıldığı ve üretim prosesinin tamamının SSAB tarafından onaylandığı anlamına geldiğini biliyorlar” ifadelerini kullandı.

Ar-Ge müdürü Selim Alver, Strenx® performans çeliği kullanıldığında, tasarım süreci sırasında SSAB tarafından sunulan teknik desteğin önemini vurgulayarak, “SSAB’nin teknik desteğiyle bu sacların avantajlarını daha az test ve daha az atıkla elde edebiliyoruz. Hatta sacların kaynaklanması yapılırken SSAB hesaplamaları bizim yerimize yapabiliyor. Bizi en çok memnun eden konu ise Strenx çeliğinin marka güvencesidir; son kullanıcı açısından daha az bakım ve daha uzun kullanım ömrü anlamına gelen, güvenilir ve istikrarlı bir malzemedir” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina