Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2024
İş Makinası - STRENX® İLE VİNÇLERDE YÜKSEK ERİŞİM VE KALDIRMA PERFORMANSI
STRENX® İLE VİNÇLERDE YÜKSEK ERİŞİM VE KALDIRMA PERFORMANSI

STRENX® İLE VİNÇLERDE YÜKSEK ERİŞİM VE KALDIRMA PERFORMANSI

Konya merkezli mobil hidrolik vinç üreticisi MPG A.Ş., ürünlerinde daha yüksek kaldırma kapasitesine ve daha yüksek uzanma mesafesine, minimum vinç ağırlığı ile ulaşabilmek için Strenx® çeliklerini tercih ediyor.

Araç üstü katlanır bomlu hidrolik vinçler ve araç üstü teleskobik bomlu hidrolik vinçler olarak iki alanda üretime yoğunlaşan MPG A.Ş., sadece Türkiye’de değil dünyanın çeşitli ülkelerine de ürünlerini ihraç ediyor. SSAB tarafından üretilen çelikleri, kuruluşlarından bu yana tercih ettiklerini vurgulayan MPG A.Ş. Genel Müdürü Veysel Alver, “Bu kalitede piyasada alternatif zaten bulunmuyor ve yüksek mukavemetli çelik denildiğinde de ilk akla Strenx® geliyor” dedi.

Strenx çeliklerini, SSAB’nin ürünü piyasaya sunduğu 2015 yılından bu yana kullandıklarını belirten Veysel Alver, halihazırda üretimlerinde yoğunlaştıkları mobil hidrolik vinçlerin bomlarında Strenx® 960 ve Strenx® 1100, şaselerinde ise Strenx® 700 çeliklerini kullandıklarını kaydetti. Bu alanda üretim yapıyor olmalarından dolayı yüksek mukavemetli çelik kullanmak dışında bir alternatiflerinin olmadığının altını çizen Alver, istedikleri kalitede sonuç alabilmek için de tercihlerinin Strenx® olduğunu belirtti.

Yeni Strenx® 1300 ile gelişim sürüyor

MPG A.Ş., ürün gamındaki her üretim için temel bir amaç hedefliyor; daha yüksek kaldırma kapasitelerine, daha yüksek uzanma mesafelerine, minimum vinç ağırlığı ile ulaşmak. “Akma mukavemeti yüksek ve homojen iç yapıya sahip Strenx® çelik üretimi devam ettiği sürece hedeflerimize adım adım ulaşıyor olacağız” diyen Alver, bom tasarımlarında Strenx® 960 ve Strenx® 1100 çeliklerini kullandıklarını ve yakın gelecekte yeni geliştirilen Strenx® 1300’e geçerek, gelişim süreçlerini ileriye taşıyacaklarını ifade etti.

Strenx® ile küçük radyüslerde bile sorunsuz bir büküm gerçekleştirebildiklerini belirten Veysel Alver, kaynak edilebilirlik yeteneklerinin de en az bükülebilirlik kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

Teknik eğitimlerle sorunsuz üretim

MPG A.Ş., üretimin her alanında eğitime çok önem veriyor ve bu konuda oldukça aktif. SSAB tarafından temin edilen her ürünün detaylı eğitimlerini tamamladıktan sonra üretim hattına geçiliyor. Ürünlerin tasarım sürecinde bile SSAB teknik danışmanlarıyla görüştüklerini ifade eden Veysel Alver, “Strenx®’i nasıl keseceğimizi, nasıl bükeceğimizi, atölyemizde nasıl elleçlememiz gerektiğine kadar her türlü eğitimi alıyoruz. Özellikle Strenx®’in yorulma eğilimlerini, yorulma gerilmelerini düşürmeyi veya ömür devrini uzatmayı eğitim alarak öğreniyoruz. Bu da ürünlerimize yansıyor” dedi.

MPG A.Ş., aldığı teknik eğitimlerin yanı sıra aynı zamanda My Inner Strenx® program üyeliğiyle de üretiminde kusursuzluğu sağlıyor. Veysel Alver, programın avantajlarını şöyle anlatıyor;

My Inner Strenx® üyeliği, kullanmış olduğumuz Strenx® çeliklerinin elleçlemeden tutun da kesilip, bükülüp, kaynatılıp boyanmasına kadar her türlü sürecin SSAB mühendisleri tarafından kontrol edildiği, doğrulandığı ve onaylandığı anlamına geliyor. Özellikle henüz yer almadığımız ihracat pazarlarında bu program sayesinde önemli avantajlar elde ediyoruz.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina