Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Sumitomo şantiye eğitimleri devam ediyor
Sumitomo şantiye eğitimleri devam ediyor

SUMITOMO şantiye eğitimleri devam ediyor

TSM Global Eğitim Departmanının düzenlediği “Güvenli ve Verimli Ekskavatör Kullanımı Eğitimleri” tüm hızıyla devam ediyor. TSM Global, Sumitomo ekskavatörlerinin daha verimli şekilde kullanımına yönelik gerçekleştirdiği eğitimlere aralıksız devam ediyor.

Yakın zamanda filosuna kattığı Sumitomo ekskavatörler ile makine parkını büyüten Özcoşkun Yapı’nın Mersin’in Anamur İlçesi’ndeki altyapı ve tarım alanı projesi şantiyesinde göveli personeline eğitim verildi. Aralık ayının ilk haftası düzenlenen eğitime katılan toplam 25 operatör ve teknik personel, TSM Global Eğitim Departmanı tarafından hazırlanan sunum eşliğinde teorik ve pratik eğitim aldı.

Bir gün süren eğitimde, ekskavatör kullanımı ve günlük bakımlar, güvenli ve emniyetli çalışmak için yapılması gerekenler, verimli çalışma nedir ve nasıl olur, orijinal parça kullanımının avantajları ve makineye sağladığı yararlar, arızaların önüne nasıl geçilir, önleyici kontrol ve bakımlar, çalışma performansı nasıl yükseltilir, G@Nav Uydu Takip Sistemi, PBA (Periyodik Bakım Anlaşmaları) konularında katılımcılara bilgiler verildi.

Bilinçli operatör verimi artırır

Makinelerin teknik kapasite ve sınırlarının operatör ve diğer teknik personelce bilinmesi, doğru şekilde kullanılmasının verimliliği artıracağının vurgulandığı eğitimde, Sumitomo ekskavatörlerin kullanım modları ve bunların sunduğu avantajlar gösterildi. Sumitomo ekskavatörlerine özgü çeşitli fonksiyonların gösterildiği eğitimde, bu fonksiyonların diğer marka makinelere kıyasla sağladığı avantajlara da değinildi.

Düşük yakıt sarfiyatı için doğru zeminde doğru modun seçilmesi, kazı ve yükleme açısı, set üstü duruş, kovanın tam dolumu, kova ve tırnak aşınmalarının azaltılması, silindir, arm ve bom hasarlarının önüne geçilmesi, radyatör, palet temizliğinin önemi gibi pek çok konunun dile getirildiği eğitimde, makine üzerinde uygulamalı olarak bilgiler pekiştirildi.

Eğitimde ayrıca operatör konfor ve güvenliğinin ön planda tutulduğu Sumitomo ekskavatörlerin, ergonomik çalışma sunan koltuk ayarlarından, klima ayarlarına, dijital ekran okumadan yan ve geri görüş kameralarının kullanımına kadar pek çok konuda bilgi verilirken, eğitim programı soru-cevaplarla sona erdi. Eğitime katılan personele “Katılım Sertifikası” verilirken, TSM Global Eğitim Departmanı’nca verilen eğitimlerin devam edeceği açıklandı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina