Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Sumitomo, TSM Global Turkey Sumitomo Construction Machinery ile Türkiye pazarında
Sumitomo, TSM Global Turkey Sumitomo Construction Machinery ile Türkiye pazarında

Paletli ekskavatör ve asfalt serme makinesi üretiminde söz sahibi markalardan Sumitomo, TSM Global Turkey Sumitomo Construction Machinery çatısı altında Türkiye’de satılmaya başlıyor.

Bu ay itibariyle yüzde 90’ı yabancı, yüzde 10’u ise Türk ortaklık yapısına sahip TSM Global tarafından pazarlanacak Sumitomo markasının, Türkiye iş makineleri pazarında lider olmayı hedeflediği belirtildi. ABD, Çin, Endonezya ve Japonya gibi pazarlarda satış, servis ve yedek parça hizmeti veren Sumitomo’nun ürün portföyünde 7 tondan 85 tona kadar paletli ekskavatör ve 6 ile 9 metre olmak üzere iki ayrı modelde asfalt serme makinesi bulunduğu kaydedildi.

Konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Sumitomo İş Makineleri Başkan Yardımcısı Ichiro Shimada, “Japonya’nın en büyük 3 grubundan biri olarak kimyadan endüstriye, otomotivden finans sektörüne, madencilikten ağır sanayiye kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren bir grubuz. Bu grubun en değerli parçalarından biri olan Sumitomo İş Makineleri, paletli ekskavatör ve asfalt finişerini üretmek üzere 1963 yılında Sumitomo Ağır Sanayi çatısı altında kuruldu. Ürünleri tüm dünyada kalite, yakıt tasarrufu ve çevreci teknolojileriyle bilinen Sumitomo İş Makineleri olarak Türkiye’deki faaliyetlerini profesyonel iş ortağı ile yürütmeye karar verdik.” dedi.

Türkiye’deki varlıklarıyla Türkiye ile Japonya arasında güçlü bir ticaret köprüsü kuracaklarına inandıklarını belirten Shimada, “Varlığımızla Türkiye’nin altyapısının geliştirilmesine katkı sağlamakla kalmayacağız, aynı zamanda yapılacak olan yatırımlarla Türkiye’yi Sumitomo İş Makineleri'nin bölge üssü haline getireceğiz. Irak, İran Azerbaycan, Gürcistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Özbekistan pazarlarını artık TSM Global Turkey Sumitomo Construction Machinery şirketinden yöneteceğiz.” diye konuştu.

Sönmezer: “Hedefimiz, Sumitomo’yu Türkiye’de lider yapmak.”

TSM Global’in CEO ve Ortağı Taner Sönmezer ise yaptığı konuşmada, “22 yıllık sektör tecrübem ve 15 yıllık Sumitomo deneyimimle bu büyük grubun yöneticisi ve ortağı olmaktan gurur duyuyorum. TSM Global’in kurulmasıyla birlikte Türkiye’de büyük hedeflere doğru yürüyeceğiz. Hedefimiz bu markayı Türkiye’de 1 numara yapmak. Yıl sonuna kadar bayilerimizle birlikte 500 kişilik bir aile olmayı planlıyoruz.  Kısa sürede Türkiye’nin büyük şehirlerinde bayi ve servis yapılanmamızı tamamlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina