Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - TAI, MTU Onsite Energy ile bir ilke imza attı
TAI, MTU Onsite Energy ile bir ilke imza attı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ-TAI) ile MTU Türkiye Onsite Energy, savunma sanayi sektöründeki ilk kojenerasyon projesine imza attı. TAI, çevreci özelliklere sahip kojenerasyon tesisi ile kendi elektriğini üreterek enerji giderlerinden tasarruf ederken çevrenin korunmasına da destek verecek.

Temel atma töreni 28 Şubat 2014 tarihinde TAI Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, MTU Türkiye Genel Müdürü Ekrem Kuraloğlu, TAI Yöneticileri ve ekiplerin katılımıyla gerçekleşen ve MTU Türkiye’nin EPC (Mühendislik, Satına Alma ve Uygulama) olarak yer alacağı projede, MTU Onsite Energy marka 4 adet 20V4000 L33 model gaz motoru ile 8,6 MW elektrik ve termal enerji üretimi gerçekleşeceği (16 Bar’da 5 ton buhar ve 3.041.000 Cal/h sıcak su), tüm bakım işlemlerinin de MTU Türkiye tarafından yürütüleceği belirtildi.

TAI Tesisler ve Varlık Yönetimi Başkan Yardımcısı İsmail Ulubayram, MTU Onsite Enerji’yi seçme nedenlerini; “Uzun bir ihale sürecinin sonunda, verimlilik ve fizibilite açısından en iyi anlaşmayı MTU ile yakaladığımıza inanıyorum.  Değerlendirmelerimize göre kojenerasyon tesisimiz kısa zamanda kendisini amorti edecek ve şirketimize önemli bir katma değer sağlayacaktır. Tüm sistemin motor üreticisi firma sorumluluğunda yürütülmesi de bize güven vermiştir” olarak açıkladı.

MTU Türkiye Onsite Energy Müdürü Yücel Hanoğlu yaptığı konuşmada; “TAI Projesi'nde seçilmiş olmak MTU Onsite Energy için mühendislik, dizayn, kalite ve değer yaratma açısından büyük bir başarıdır ve bize daha fazlasını, daha iyisini yapma sorumluluğunu yüklemektedir” dedi. MTU Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ali Güzel ise; “Savunma sanayi sektörünün en önemli üyelerinden biri olan TAI ile beraber çalışmaktan onur duyuyoruz ve bu projenin sektörde yeni ufuklar açacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Projenin, Temmuz 2014 sonunda tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina