Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - TANAP çalışmalarının bir aşaması daha geride bırakıldı
TANAP çalışmalarının bir aşaması daha geride bırakıldı

Türkiye sınırları içerisinde bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük çap ve uzunluğa sahip doğalgaz boru hattı projesi olan TANAP’ta inşaat çalışmalarında ilerleme devam ediyor.

Azerbaycan’ın Hazar Denizi’ndeki Şah Deniz-2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi’nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğalgazın Türkiye ve Avrupa’ya taşınmasını amaçlayan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Projesi’nde, 1.850 kilometrelik hattın 56 inç (142,24 santimetre) çapındaki bölümünde başlayan güzergâh açma çalışmaları sürüyor. Boru depolama alanlarına sevk edilen boruların kaynak yapılarak birbirine bağlanması için yaklaşık 10 ton ağırlığında ve 12 metre uzunluğundaki çelik boruların inşaat sahasına nakli ve “stringing” olarak adlandırılan dizgi çalışmaları eşzamanlı olarak devam ediyor.

Proje kapsamında başlangıç için yıllık 16 milyar metreküp olacak taşıma kapasitesinin kademeli olarak önce 24 milyar metreküpe, ardından 31 milyar metreküpe çıkarılması hedefleniyor. İlk gaz akışının ise 2018 yılında gerçekleşeceği belirtilmişti.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina