Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - TANAP’ta temel atıldı
TANAP’ta temel atıldı

Avrupa ve Türkiye’nin doğal gaz ihtiyacını karşılamak ve bölgede gaz çeşitliliğini sağlamak amacıyla hayata geçirilen Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’ndeki (TANAP) ilk ayağın temeli, Azerbaycan’da düzenlenen törenle atıldı.

Başkent Bakü yakınlarındaki Sangaçal Terminali’nde düzenlenen Güney Kafkas Doğalgaz Boru Hattı temel atma törenine Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Karadağ Başbakanı Milo Çukanovic ve diğer yetkililer katıldı. Törende Türkiye'yi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız temsil etti.

Törende hatta döşenecek ilk borunun üzerine imzalarını atan devlet yetkilileri, temele indirilen borunun üzerine toprak attı.

Tören sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Aliyev, projenin Avrupa'nın enerji haritasını değiştireceğini belirterek, "Doğalgazımızı dünya piyasalarına çıkararak ek gelir elde edeceğiz. Avrupa ülkeleri de yeni enerji kaynağı elde edecek. Bu asrın projesidir." dedi.

Güney Kafkas Doğalgaz Koridoru, Şahdeniz 2 projesi kapsamında üretilen doğalgazı Türkiye ve Avrupa'ya taşıyacak. Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru hattı ile aynı güzergahtan geçecek olan yeni boru hattı, Türkiye'de Trans Anadolu Boru Hattı (TANAP) ile birleşecek.  Doğalgaz, Türkiye'den Avrupa'ya ise Trans Adriyatik Boru hattı ile taşınacak.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina