Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Tekno Asfalt’tan yeni satış rekoru
Tekno Asfalt’tan yeni satış rekoru

Tekno Asfalt, Bayburt Grup ile yaptığı anlaşma çerçevesinde, 240 t/s kapasiteli 4 adet Benninghoven marka asfalt plentinin satışını aynı anda gerçekleştirerek, yeni bir satış rekoruna daha imza attı.

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) verilerine göre 2007 yılından bu yana Türkiye asfalt sektörünün lideri olduğu belirtilen Tekno Asfalt, Bayburt Grup’a aynı anda toplam 4 adet 240 t/s kapasiteli ECO 3000 / 240 Konteyner tipi Benninghoven marka asfalt plent satışı gerçekleştirdi. Mayıs ayı itibariyle kurulumlarına başlanan ve peyderpey işletmeye alınacak olan asfalt plentleri; Balıkesir, Bursa, Antalya ve Ankara’da faaliyet gösterecek.

Antalya Çevre Yolu, Ankara Kırıkkale Yolu, Yenişehir/Bursa ve Bigadiç/Balıkesir yolu gibi prestijli projelerde kullanılacak olan asfaltın üretimini gerçekleştirmesi planlanan plentlerin, bu yıl sonuna kadar toplam 1 milyon ton asfalt üretmesi hedefleniyor. İşletmeye alınacak 4 adet yeni plent ile birlikte Bayburt Grup, toplamda 19 adet Benninghoven marka asfalt plenti ile proje uygulamalarına devam edecek.

400 °C sıcaklığa göre tasarlanan Benninghoven plentlerin tamamında, özellikle uzun köprüler ile çok yüklü trafik olan kavşaklarda kullanılan mastik asfalt üretimi yapılabiliyor. Ayrıca Benninghoven plentlerde brülör fanı, filtre egzoz fanı ve besleme bantları hız sürücüleri (frekans invertörleri); sıcak elevatör, elek, mikser, kurutucu motorları yumuşak yol verici ile çalıştırılıyor. Özellikle büyük motorlar, hız sürücüleri ve yumuşak yol verici ile çalıştırıldıkları için elektrik şebekesini zorlamayan Benninghoven marka asfalt plentlerinin, hız denetimi bağlamında motorların yüküne / ihtiyacına göre enerji kullanarak, ciddi miktarda elektrik enerjisi tasarrufu sağladığı bildiriliyor. Ayrıca Benninghoven marka asfalt plentlerinin rakiplerine oranla ortalama yüzde 25 daha az yakıt tüketimi sağladığına dikkat çekiliyor.

2015
İş Makinası - Tekno Asfalt’tan yeni satış rekoru
Tekno Asfalt’tan yeni satış rekoru

Tekno Asfalt, Bayburt Grup ile yaptığı anlaşma çerçevesinde, 2 adet 320 t/s kapasiteli ve 2 adet 240 t/s kapasiteli toplam 4 adet Benninghoven marka asfalt plentinin satışını aynı anda gerçekleştirerek, yeni bir satış rekoruna daha imza attı.

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) verilerine göre 2007 yılından bu yana Türkiye asfalt sektörünün lideri olan Tekno Asfalt, Bayburt Grup ile ortak çalışma yürüterek aynı anda toplam 4 adet Benninghoven marka asfalt plent satışını gerçekleştirdi. Sivrihisar-Eskişehir Yolu / Eskişehir Şehir Geçişi / Eskişehir-Bozüyük-İnegöl Yolu gibi prestijli projelerde kullanılarak asfalt üretimini gerçekleştirecek olan plentlerin, agreganın 400°C’ye kadar kurutulması gereken mastik asfalt da dahil her türden asfalt üretimini gerçekleştirebildiği, farklı kapasitelere sahip Benninghoven marka plentlerin aynı zamanda rakiplerine oranla en az yüzde 20 daha az yakıt tüketimi de sağladığı belirtildi.

İMDER’in yayınladığı Şubat ayı verilerine göre Tekno Asfalt'ın, gerçekleştirmiş olduğu 5 asfalt plenti satışı ile 2015 yılında da sektörün yüzde 83’üne hakim olduğu kaydedildi. Yeni asfalt üretim teknolojilerinde lider olan Benninghoven'in, Tekno Asfalt ile beraber bugüne kadar olduğu gibi 2015 yılında da, Türkiye’de modern ve kaliteli asfalt üretiminde kamu sektörüne ve uygulayıcı müteahhit firmalara her türlü desteği vereceği vurgulandı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina