Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Tekno Vinç, Türkiye’nin en büyük kule vinç deposunu kurdu
Tekno Vinç, Türkiye’nin en büyük kule vinç deposunu kurdu

Türkiye inşaat sektörünün önde gelen kule vinç ve inşaat asansörü tedarikçisi Tekno Vinç tarafından Kocaeli’ne bağlı Dilovası mevkiinde kurulan Tekno Vinç Merkez Deposu, 20 Eylül 2014 tarihinde düzenlenen törenle resmen hizmete açıldı.

15 bin metrekarelik alan üzerine yaklaşık 4 milyon dolarlık bir yatırım ile kurulan tesiste, vinç ve asansör ekipmanları için oluşturulan stok sahaları ile birlikte 700 metrekarelik kapalı yedek parça deposu, eğitim ve seminer salonları, servis atölyesi, boyahane, kaynakhane, yıkama ünitesi ve özel bir asansör test merkezi bulunuyor.

Aynı anda 40 kule vincin depolanmasına olanak sağlayan tesisteki malzeme hareketliliği için de raylar üzerinde hareket eden 8 ve 12 tonluk iki adet kule vinç kurulmuş. Tüm ekipmanların barkod sistemi ile takip edildiği tesis, gerek hız gerekse güvenlik anlamında sektöre yeni standartlar kazandırıyor. Önceden yarım günde bir vinç sevk edilebilirken, şimdi ise günde 20 vinç sevk edilebiliyor. Tesiste iş güvenliği açısından risk oluşturan yangın, elektrik, vb. etkenlere karşı ciddi önlemler alınmış.

Tekno Vinç, mümessili olduğu Potain marka kule vinç ve Stros marka inşaat asansörlerinin sadece satış değil, makine parkında bulunan 150 adede yakın ekipmanla kiralama hizmetlerini de veriyor. 

 

Bana güven demek yetmiyor

Açılışta bir konuşma yapan Tekno Şirketler Grubu Kule Vinç Grup Başkanı Sinan Türeyen, büyük maliyetlere katlanarak böyle modern bir tesis kurmalarının temelinde güven kavramının bulunduğunu şu sözlerle ifade etti:

Güven kavramı yaptığımız işte çok önemli bir unsurdur. Ama bunun için sadece ‘bana güven’ demek yetmiyor. Bunun altını doldurmanız gerekiyor. İşte bu tesis de tamamen bu amaca hizmet ediyor. Türkiye’de kule vinç alanında böyle bir tesis bulunmuyor, bir ilktir. Bütün bunları ürünlerimize ve bize güvenerek bizden alış veriş yapan müşterilerimiz için kurduk, burası onlar içindir. Umarım sektörde faaliyet gösteren diğer firmalar da bu işi layıkıyla yapma yolunu seçerek bu gibi yatırımlar yaparlar.

Tesiste düzenli mesleki eğitimlerin yanı sıra müşterilerin talebi doğrultusunda konunun uzmanları tarafından iş güvenliğiyle ilgili “yüksekte çalışma” gibi eğitimler de veriliyor.

Tekno Vinç, daha önce müşteri şantiyelerinde yapılan ve hata toleransının çok az olduğu denge ağırlık taşlarının imalatını daha güvenli olması amacıyla artık kendi tesisinde yapmaya başlamış. 


İnşaat asansörleri için hayati güvenlik testi

Parkında bulunan tüm kiralık ekipmanları müşteriye sevk etmeden önce hassas kontrollerden geçiren Tekno Vinç, son dönemde yaşan bir kazayla gündeme oturan inşaat asansörleri konusunda işi bir adım öteye taşıyarak özel bir test ünitesi kurmuş. Tüm inşaat asansörü kabinlerinin paraşüt fren sistemi tesiste bire bir test edilerek mühürleniyor.

Kazaların herkesin başına gelebileceğini ancak riski en aza indirmenin mümkün olduğunu belirten Sinan Türeyen, şöyle dedi: “Tekno olarak tüm asansörlerimizi şantiyelere göndermeden önce burada kurduğumuz bir alanda düşme testine tabi tutuyoruz. Normalde asansörlerdeki motor redüktör sisteminin kendine has frenleri gerektiğinde asansörü durdurur. Bu fren sisteminde bir arıza meydana gelmesi halinde asansörü durduracak ikincil ve son sistem ise ‘paraşüt fren sistemidir.’ Hıza duyarlı ve mekanik olarak devreye giren bu sistemin aktif olması hayati önem taşıyor.

Açılış organizasyonu esnasında yapılan bir demo ile tanıtılan “Paraşüt Fren Sistemi”, serbest düşüşe geçen asansörü 1-1,5 metre gibi kısa bir mesafede durduruyor. Ancak aynı bir otomobil airbag’i gibi her defasında yeniden kurulması ve mühürlenmesi gerekiyor. Bu işlemi de sadece Tekno Vinç yetkilileri yapabiliyor. Yedek parça deposunda da stoklanan bu sistemin kullanılmasa dahi her 3 senede bir fabrikaya gönderilerek yenilenmesi zorunlu koşuluyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina