Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Temsa İş Makinaları ve TKİ yetkilileri Dalaman’da bir araya geldi
Temsa İş Makinaları ve TKİ yetkilileri Dalaman’da bir araya geldi

Temsa İş Makinaları, mevcut işbirliğini pekiştirmek adına TKİ (Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu) yetkilileriyle bir araya geldi. 2005 yılından beri geleneksel olarak yapılan toplantıda Komatsu’nun son teknolojileri ve doğru makine kullanımı hakkında bilgiler paylaşıldı.

Toplam 40 kişinin katıldığı organizasyon Hilton Dalaman Sarıgerme Oteli’nde düzenlendi. 3 gün boyunca süren organizasyon kapsamında Temsa İş Makinaları ile ilgili bir tanıtım gerçekleştirildi ve kuruluşlar arasındaki ilişkileri daha verimli bir noktaya getirmek üzere karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. TKİ çalışanlarına ayrıca “Etkin İletişim Teknikleri ve İletişimde Gülümsenin Büyüsü” başlıklı bir eğitim de verildi. Farklı bölgelerde hizmet veren TKİ çalışanlarının birbirleriyle tanışma fırsatı yakaladığı organizasyon son gün düzenlenen bir gezi ile tamamlandı.

“İş makinesi olmadan üretim yapılamaz”

İş makinelerinin TKİ’nin faaliyetleri açısından önemine değinen TKİ Makina İkmal Daire Başkanı Cengizhan Türkmen, şunları söyledi: “İş makinesi olmadan üretim yapılamaz. Milyon metreküp dekapaj, milyon ton kömürden bahsediyoruz.  Dolayısıyla kazmayla, kürekle yapılacak bir üretim değil.”

Yaklaşık 300’ü Komatsu olmak üzere  900 adedi bulan makine parkında TKİ’nin en büyük hacimli iş makineleri grubunu Dragline makineleri oluşturuyor. GLİ’de 1 adet 20 ve  1 adeti 40 yarda küp kapasitesine sahip 2 adet Dragline ile çalıştığını ifade eden Türkmen, “Dragline sınıfından sonra elektrikli ekskavatörler geliyor. Bu makineler hafriyatı (toprağı) alıp kamyona yüklüyor. Öncelikle üstteki örtü tabakası kaldırılıyor. Zemin sertse patlatma yöntemi kullanılıyor. Sonrasında kömür kazılıp kamyonlarla stok sahasına naklediliyor. Ekskavatörlerin kapasitesi 15 yarda küpten 20 yarda küpe kadar değişiyor. 1 metreküp, yaklaşık 1,3 yarda küpe tekabül ediyor.” şeklinde konuştu.

20 adet 170 ton, 145 adet 85 ton  sınıfındaki Komatsu kamyonların dışında WA800,WA500  lastikli yükleyiciler, D355, D275, D155 dozerler de TKİ’nin makine parkında bulunan diğer makineler olarak dikkat çekiyor.

“Komatsu’ların çalışma veriminden ve kalitesinden memnunuz”

Organizasyonun hem eğitim hem de insanların kaynaşması açısından önemli olduğunu belirten Cengizhan Türkmen, organizasyon sayesinde satın alma birimlerinin koordinasyonun da sağlandığını ifade etti. Makinelerin doğru kullanımıyla ilgili bilgilerin de paylaşıldığına dikkat çeken Türkmen, Temsa İş Makinaları ve Komatsu hakkında şunları söyledi: “Komatsu makinelerin çalışma veriminden ve kalitesinden memnunuz. Herhangi bir sorunumuz olduğunda satış sonrası hizmetler departmanıyla iletişime geçiyoruz, ellerinden gelen yardımı yapıyorlar. İşletmelerimizde veya kendi tesislerinde çeşitli eğitimler de veriyorlar. Eğitim bizim için çok önemli. “

“Sıkı bir iletişim ve işbirliği içindeyiz”

Son 2 yıldır TKİ ile olan tüm çalışmaları yöneten Temsa İş Makinaları Yedek Parça Bölge Satış Müdürü Fatih Taşçıoğulları, şöyle konuştu: “TKİ’nin bünyesinde çok sayıda ve büyük ebatlı makineler var. Örneğin 170 tonluk Komatsu kaya kamyonlarından 20 tanesi aktif olarak çalışıyor. Ortalama yaşı 30’u aşan bu ebattaki makineleri verimli şekilde çalıştırabilmek için sıkı bir iletişim ve işbirliği içindeyiz. İhtiyaç duydukları yedek parçaları ve servis hizmetlerini en hızlı ve uygun  şekilde karşılıyoruz.  Aldıkları  parçanın orijinal olduğunu biliyorlar ve en ufak bir sorun halinde ürünlerimizin arkasında olduğumuzu bildikleri için bize güveniyorlar.”

TKİ’nin yatırımlarına ve işletmelerine ekstra değer sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Temsa İş Makinaları Madencilikten Sorumlu Satış Müdürü Muzaffer Akboğa, “Biz kendimizi onların bir çözüm ortağı olarak görüyoruz. Makinelerimiz ne kadar çok aktif olarak işte kalırsa bu bizim iyi performansımızdır. Bu tarz organizasyonlarla onları değişen şartlar ve yeni teknolojiler hakkında bilgilendiriyoruz. Taleplerini nasıl daha iyi karşılayabiliriz, projelerini beraber nasıl daha verimli yürütebiliriz buna bakıyoruz. Onlar da bizimle saha tecrübelerini paylaşıyorlar. Bu tür toplantılar bir nefes alma da oluyor. İş dışındaki farklı bir ortamda fikir alışverişi yapmak daha verimli olabiliyor. dedi.

TKİ’nin hâlihazırda Kütahya Tunçbilek’te bulunan GLİ (Garp Linyitleri İşletmesi) ve Manisa Soma’da bulunan ELİ (Ege Linyitleri İşletmesi) Müessesi Müdürlüğü olmak üzere 2 müessesesi bulunuyor. Bunun dışında Çan Termik Santrali’ne kömür temin eden ELİ’ye bağlı Çan Linyitleri İşletme Müdürlüğü faaliyet gösteriyor. Geçen sene ELİ’de yaklaşık 12 milyon ton kömür üretimi, yaklaşık 20 milyon metreküp hafriyat yapılmış. GLİ’de ise yaklaşık 5 milyon ton kömür üretilirken, yaklaşık 14 milyon metreküp de hafriyat gerçekleştirilmiş.

 

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina