Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Terex ve Konecranes tek çatı altında güçlerini birleştirdi
Terex ve Konecranes tek çatı altında güçlerini birleştirdi

ABD merkezli iş makineleri üreticisi Terex ile Finlandiyalı endüstriyel vinç üreticisi Konecranes, kaldırma ve malzeme elleçleme çözümleri alanında dünyanın lider markasını yaratmak hedefiyle birleşme kararı aldı.

2014 rakamlarıyla toplam 10 milyar dolarlık bir ciroyu ifade eden ve Finlandiya merkezli olarak kurulacağı belirtilen yeni firmanın unvanı ‘Konecranes Terex Plc’ olarak açıklandı. Terex hissedarlarının yeni şirketteki payı yüzde 60, Konecranes hissedarlarının payı ise yüzde 40 olacak. Terex ile olan sözleşmesi bu yılsonunda sona erecek olan Ron DeFeo, 2016 ile birlikte yeni şirketin CEO koltuğunu, mevcut Konecranes CEO’su Stig Gustavson’a devredecek.

2014 yılında 2,7 milyar dolar ciro sağlayan Konecranes, 48 ülkedeki 626 hizmet merkezi ve yaklaşık 12.000 çalışanı ile sanayi tesisleri, limanlar, tersaneler ve terminallerde yoğunlaşan müşterilerine üretkenliklerini güçlendirmeye yönelik kaldırma çözümleri sunuyor.

Hemen her sektördeki müşterilerine yükseltme platformu, inşaat, vinç, malzeme elleçleme ve malzeme işleme alanlarında ürünler sunan Terex’in 2014 cirosu 7,3 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

 

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina