Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - TSM GLOBAL REGÜLASYON DEĞİŞİKLİĞİNİ MÜŞTERİLERİ İÇİN FIRSATA ÇEVİRDİ
TSM GLOBAL REGÜLASYON DEĞİŞİKLİĞİNİ MÜŞTERİLERİ İÇİN FIRSATA ÇEVİRDİ

TSM GLOBAL REGÜLASYON DEĞİŞİKLİĞİNİ MÜŞTERİLERİ İÇİN FIRSATA ÇEVİRDİ

TSM Global Genel Müdürü İzzet Burak Ertuğrul:

“TSM Global bu geçiş sürecine en iyi planlayan firmalardan biri olarak tüm hazırlıklarını tamamlamıştır”

Türkiye iş makineleri sektörü açısından son derece önemli bir kilometre taşı olan 1 Nisan 2023 tarihine sayılı gün kaldı. Bu tarihten sonra üretilecek veya ülkeye ithal edilecek olan iş makinelerinin motorlarının, Avrupa Birliği için geçerli olan Stage V egzoz emisyon standartlarına uygun olması gerekiyor.

Bu makineler üzerinde, doğaya salınan zararlı gazları ve kurumu en alt seviyelere indirmek üzere bir takım yeni arıtma sistemleri bulunuyor. Bu sistemlerin sorunsuz bir şekilde çalışması için kullanım ve bakım esnasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var.

TSM Global Genel Müdürü İzzet Burak Ertuğrul, bu sürece yönelik sorularımızı yanıtladı.

Faz 5 geçişinde makinelerinizde ne gibi yenilikler oldu?

Günümüzde enerji ve enerjiyi üretip kullanırken de doğayı korumak insan oğlunun en önemli hedefidir. Bu sebeple yeni üretim teknolojilerinde hedef, daha çevreci ve verimli makinalar üretmektir. Biz de iş ortaklarımızla birlikte bunu destekliyoruz.

Temsilcisi olduğumuz dünyanın önde gelen markaları Sumitomo paletli ekskavatörleri, Ammann yol ve asfalt silindirleri ve Yanmar mini ekskavatör ve yükleyici firmaları da ürünlerinde yeni seri ve teknolojiler ile bu regülasyon değişikliğini kullanıcılar için fırsata çevirdiler. Bu bağlamda tüm markalarımız Euro 5 standartlarında emisyon değerlerine sahip teknolojiye geçtiler. Yüzde 100 çevreciliğin yanı sıra hız, performans ve verimlilikte ekstra katkı sağlayan ürünlerimizi Türkiye pazarına da sunmuş bulunmaktayız.

Bu sene yeni 7 Serisine geçiş yapan Sumitomo paletli ekskavatörlerde, Sumitomo’nun tüm dünyada bilinen yakıt verimliliği ve uzun ömürlülüğü daha da ileriye taşıyan ve beklentilerin ötesinde bir ürün ortaya çıktı.

Yine Ammann yol ve asfalt silindirleri motor değişikliği ile birlikte pek çok tasarımsal değişiklik yaptığı mevcut modellerine yenilerini ekledi.

Yanmar mini ekskavatör ve yükleyicileri de benzer şekilde motor değişikliğinin yanı sıra yeni modeller ve geliştirilmiş platformları ile pazardaki farklı ve üstün konumunu perçinledi.

Sumitomo/Yanmar ve TSM Global olarak bu geçiş sürecinde müşterilerinize sağlayacağınız avantajlar nelerdir?

Tüm müşterilerimize şunu gönül rahatlığıyla ifade edelim ki, TSM Global bu geçiş sürecine en iyi planlayan firmalardan biri olarak tüm hazırlıklarını tamamlamıştır. Gerek Japon ortaklarımız gerek Avrupalı ortaklarımızla geçen yıl başlattığımız ve adım adım ilerlettiğimiz çalışmalar sayesinde hem satış hem satış sonrası olarak değişime hazırız. Servis ve yedek parça konularında tüm ekiplerimize gereken eğitimler verilip stoklar oluşturuldu. Hem Japon hem Avrupalı ortaklarımızın çok uzun zamandır devam eden Euro 5 motor tecrübesi de bu süreci bizler için hızlandıran ve kolaylaştıran önemli bir avantaj olmuştur.

Yeni makinelerin kullanımında operatörlerin dikkat etmesi gereken hususlar nelerdir?

Yeni ürün gruplarında makine teslimatlarında sürecinde operatörlerimize tüm gerekli teknik ve pratik eğitimler ücretsiz ve detaylı verileceği için operatörlere bu süreçte aslında bu yeniliklerin keyfini sürmek kalacak. Daha geniş kabinlerde, çok daha yüksek güvenlik standartlarında, inanılmaz konforlu koltuk ve kullanıcı dostu kontrol panelleri ile, çepeçevre görüş sunan kamera sistemlerinin desteğinde uzun saatler keyifli bir çalışma ortamında çalışacaklar. Artık çok daha az yakıt harcayarak, çok daha hızlı ve çok daha konforlu çalışacaklar. Tüm tarafların kazanacağı bu süreçte operatörlerin sürecin en fazla kazananı olacaklarını söyleyebilirim.

Makinelerde yapılan değişiklikler operatörlerin aşina olduğu ve bildiği sistemler üzerinde geliştirilmiş olup kullanımda bir iki noktaya dikkat etmeleri yeterli olacaktır.

Yeni makinelerin bakım sürecinde ne gibi yeni işlemler gerekiyor?

Yeni model makineler daha yüksek performans ve uzun süre işte kalma prensibi ile geliştirilen teknolojilerle donatıldığı için müşterilerimiz kullanmakta oldukları makinelere daha önce olduğu gibi yetkili servislerimiz aracılığı ile gerekli periyodik bakımları yaptırmaları, kullanıcı manuellerinde belirtilen günlük kontrolleri aksatmamaları yeterli olacaktır.

Çok daha sağlam bir teknoloji, çok daha güçlü makineler bunlar. İhtiyacı olan tek şey kuralına uygun bakım ve kontrol. Biz bu noktada müşterilerimizin süreci çok rahat yöneteceğini, geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de sorun yaşamayacaklarına eminiz.

Yakıt ve AdBlue kalitesi ne kadar önemli? Bu ürünlerde nelere dikkat etmek gerekiyor?

Günümüz teknolojisinde tüm araçlarda ve iş makinelerinde yakıt kalitesi her zaman önemliydi. Ülkemiz yakıt ve katkı maddeleri konusunda yüksek kaliteye ulaştığı için Adblue konusunda da yine TSE standartlarında ve uygun saklama koşullarında tedarik edilen ürünler kullanıldığı sürece hiçbir sorun olmayacaktır.

Makineler üzerindeki yeni sistemlerin, harici müdahalelerle devre dışı bırakılması ne gibi sorunlar doğuracaktır?

Üretici firmanın yaptığı tüm düzenlemeler yıllarca süren mühendislik çalışmaları sonrasında geliştirilmiş, verimli, çevreci ve sürekli çalışmayı sağlamaktadır. Tüm parçaların birbiri ile entegre ve uyum içinde çalıştığı makinede dışarıdan yapılacak her türlü müdahale ürünlerin kullanıcıya sağlayacağı faydaları azaltacaktır. Biz kullanıcıların bundan önceki serilerde olduğu gibi bu yeni ürün gruplarımızda da yetkili servislerimizle iş birliği içerisinde maksimum fayda ile çalışacaklarına eminiz.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina