Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - TSM Global salgına karşı hızlı ve etkili aksiyon aldı
TSM Global salgına karşı hızlı ve etkili aksiyon aldı

TSM Global salgına karşı hızlı ve etkili aksiyon aldı

Ürün gamının çeşitliliğiyle sanayiden madenciliğe, inşaattan tarıma kadar oldukça geniş bir müşteri portföyüne sahip olan TSM Global, salgının başladığı ilk anlardan itibaren aldığı önlemlerle gerek çalışanlarını gerekse müşterilerini risklerden koruyor.

İş Makinalarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Burak Ertuğrul sorularımızı yanıtladı.

Koronavirüs salgınına karşı firmanızda aldığınız önlemler nelerdir?

Sağlık ve Çalışma Bakanlıklarımızın önerdiği ve almış olduğu tedbirler temel hareket noktamız olmuştur. Kesintisiz olarak müşterilerimizin yanında olabilmek, özellikle salgın ile mücadelede çalışmakta olan projelerin aksamaması için; sosyal mesafenin korunması, gerekli tüm hijyen tedbirlerinin alınması, teması önleyici fiziki altyapı düzenlemeleri ve personelimizin korunma tedbirleri ile ilgili detaylı eğitim ve bilgilendirmeleri gibi pek çok konuda düzenlemeler yapılarak hizmetlerimize kesintisiz olarak devam etmeye çalışmaktayız.

Tüm bu tedbirleri almakla beraber, bu dönemde gerek salgının yayılımının düşürülmesi ve minimum temas önerileri doğrultusunda çalışma sistemlerimiz de dönüşümlü çalışma, evden çalışma, kısa çalışma saatler, dijital temelli iş pratiklerinin aktif kullanımı, hijyen ve temas önleyici fiziki altyapı düzenlemeleri, personel eğitim ve bilgilendirmeleri gibi pek çok konuda düzenlemeler yapılmıştır.

Satış ve özellikle aktivite hızı hiç düşmeyen satış sonrası ekiplerimizin bu süreçte temassız çözüm alternatifleri hem müşterilerimizin hem çalışanlarımızın sağlığını korumaya yönelik attığımız diğer adımlarımız olarak sayılabilir. Mümkün olduğu kadar teknolojiden faydalanarak uzaktan erişim yöntemleri de dahil müşterilerimizin sorunlarına çok hızlı ve kesin çözümler sunmaktayız.

Müşterilerinize sunmak üzere yeni makine ve yedek parça tedarikinde zorluk yaşıyor musunuz?

Her şeyden önce koronavirüsün Dünya Sağlık Örgütünce bir pandemi olarak ilan edildiğini ve bunun tüm dünyayı etkileyen bir süreç olduğunu unutmamamız gerekmektedir. Ülkemizde alınan önlemler gibi dünyanın geri kalanında da pek çok önlem alınmıştır. Bu çerçevede özellikle üretim hatlarında ve tedarik zincirinde global bir yavaşlama olduğunu söylemek yanıltıcı olmayacaktır.

Firmamız bu noktada önalan bir yaklaşımla yılın ilk ayından itibaren özellikle sirkülasyonu yüksek ve kritik parça olarak tanımlanan tüm yedek parça kalemlerinde ciddi bir uzun dönem stok hamlesi yaptı. Bu sayede dünya genelinde gemi trafiğinde, havalimanlarında, gümrüklerde ve getirilen bazı yasal kısıtlamalar nedeniyle yavaşlayan tedarik zinciri sürecinde TSM Global olarak büyük sorunlar yaşadığımızı söyleyemeyiz. Gerek stoklarımız ve gerekse öngörümüzle zamanında aldığımız kararlarımızla müşterilerimizi temsil ettiğimiz tüm markalarda yedek parça anlamında taleplerine anında cevap verdik ve veriyoruz.

Tıpkı şimdi olduğu gibi önümüzdeki dönem için de önleyici tedbirlerimizle tüm markalarımız için müşterilerimizin yedek parça taleplerine cevap vermeye devam edeceğiz.

Satış ekiplerinizin müşterilerinizle olan iletişimi bu süreçten nasıl etkilendi?

Yaşanan bu zorlu süreçte temel hareket noktamız müşterilerimizin ve çalışanlarımızın sağlıklarını korumak olmuş ve bu çerçevede bir yaklaşım sergilenmiştir.

Bu açıdan iletişim süreçlerimiz de yeni bir boyut kazanmıştır. Müşteri taleplerine cevap vermek adına gerek onların sağlıkları ve gerekse kendi sağlığımız için sosyal mesafe kurallarına uyularak ve mümkün olduğunca uzaktan görüşme yöntemleri ile iletişimimizi devam ettirdik. Müşterilerimizin özellikle online platformlarda yapılan görüntülü toplantıları tercih ettiklerini ve bu yeni duruma çok hızlı adapte olunduğunu da söylemek isteriz.

Dış servis ekipleriniz sahada hizmet verirken sosyal izolasyonu nasıl sağlıyorlar?

Öncelikle şunu söylemeliyiz ki TSM GLOBAL olarak, bu süreçte hiçbir müşterimizin servis talebini geri çevirmedik ve olabilecek en hızlı şeklide müdahale ederek makine duruşlarının önüne geçtik. Elbette tüm bu çalışmaları Sağlık ve Çalışma Bakanlığının belirlediği kurallar ve tavsiyeler çerçevesinde yapmaya büyük özen gösterdik. Servis ekiplerimizin sosyal izolasyon ve korunma önlemleri noktasında sahadaki durumları önceden değerlendirilerek belirli bir düzen içinde yürütülmesine karar verdik. Bu çerçevede şantiyelerde olabildiğince az temas sağlamak ve mesafeli görüşmek temel prensip olarak servis ekiplerimizce uygulanan temel yaklaşım oldu. Gerek koruyucu tulum, gözlük, maske, eldiven gibi kıyafetlerin kullanımı, gerek el dezenfektanı ve dezenfektan mendil kullanımı gibi çözümlerin yanı sıra sosyal mesafeye dikkat edilmesi sonucu başarılı bir süreç yönettiğimizi söyleyebiliriz.

Sizce bu kriz sektörün geleceğini nasıl etkileyecek?

Mart ayının başından bu yana ülkemizde görülen ve paralelinde alınan tedbirlerle yıkıcı etkilerinin önüne geçilmeye çalışılan korona virüs salgınının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sektörümüze de olumsuz etkilerinin olduğu görülmüştür.

Sektörümüzdeki satışların ve faaliyetlerin Nisan ayı içerisinde çok ciddi azaldığı görülmektedir. Ancak başta devam etmekte olan bazı büyük projeler, madencilik sektörü ve stratejik önemli altyapı çalışmaları ve özellikle de mevcut Korona virüs pandemisi ile mücadele de gerekecek olan mevcut inşaatı devam eden ve yeni hastane projelerinin tüm izolasyon ve korunma tedbirleri alınarak devam etmekte olduğunu görmekteyiz.

Beklentimiz salgınla başarılı ve büyük bir mücadele veren güçlü sağlık sistemi ve altyapısına sahip ülkemizin, halkımızın da tüm kurallara eksiksiz uyması sayesinde, birkaç ay içerisinde hem sektörümüz de hem de diğer iş kollarında işlerin yavaşta olsa hareketleneceği yönündedir. Bu bağlamda daralan sektörümüzün bu zor günleri yılın ikinci yarısıyla birlikte kademeli olarak atlatacağına inancımız tamdır.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina