Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - TSM Global Turkey, yol sektöründeki ağırlığını arttırıyor
TSM Global Turkey, yol sektöründeki ağırlığını arttırıyor

2014 yılında başlayan yapılanma sürecini büyük ölçüde tamamlayan TSM Global Turkey, mevcut ürünlerine ek olarak KOMATEK 2015'te tanıttığı Sumitomo asfalt sericileri ile birlikte yol müteahhitleri için güçlü bir iş makineleri tedarikçisi konumuna geldi.

TSM Global Turkey Genel Müdür Yardımcısı Burak Ertuğrul ile bir araya gelerek Türkiye’nin yol potansiyeli ve bu kapsamda sundukları ürün ve hizmetleri hakkında bilgilerini aldık.

TSM Global Turkey Genel Müdür Yardımcısı Burak Ertuğrul 

Sizce yol çalışmaları açısından Türkiye’nin potansiyeli nedir? 

Ülkemiz yüz ölçümü olarak büyük ama medeniyetin bir ön koşulu olan ulaşım altyapısı anlamında maalesef henüz istenilen düzeyde değil. Türkiye’nin gerek karayolları, gerekse demiryolları ve havaalanları açısından büyük bir potansiyeli var.

Sizin yol müteahhitlerine sunduğunuz ürünler nelerdir?

Müteahhitlerimize hem altyapı hem de üstyapı çalışmaları için çözüm sağlıyoruz. Altyapı çalışmalarının olmazsa olmazı olan ekskavatörler anlamında 72 tona kadar çalışma ağırlığındaki Sumitomo ekskavatörlerimizle yüksek ve kesintisiz iş verimi, yakıt ekonomisi ve dayanıklılık sağlıyoruz. Yol ekipmanlarını sunmakta olduğumuz Ammann, aynı zamanda dünyanın önde gelen asfalt plenti üreticileri arasında yer alıyor. El kompaktörlerinden toprak ve yama silindirlerine, vabıl ve tandem silindirlerine kadar farklı boyutlarda ve her türlü müşteri beklentilerini sağlayacak özelliklerde ürünleri var. Şu an 6 metreye kadar Ammann, 6 metre üzerinde ise Sumitomo marka finişerlerimiz ile 9 metreye serme genişliğine kadar müşterilerimize her türlü hizmeti sağlayabilecek durumdayız.

Sumitomo’nun finişer alanındaki tecrübesi nedir? 

Aslında Sumitomo’nun iş makinesi sektörüne girişinde ilk ürettiği ürün finişerdir. Finisher üretimindeki tecrübesi ekskavatörden daha eskiye, yaklaşık 70 yıllık bir geçmişe dayanıyor. Bugün Japonya finişer pazarındaki payı yüzde 70-75’ler civarındadır. Sumitomo finişer Avrupa’da ve son olarak Türkiye’de bizimle beraber hızlı bir operasyon sürecine girdi. Avrupa’da şu anda Sumitomo finişerler birçok ülkede satılmaktadır. Türkiye de ise organizasyonumuzun tamamlanması ile birlikte artık yol inşa alanındaki ürün hattımızın tamamlayıcısı olan Sumitomo finişerleri de ilk olarak KOMATEK'te sergileyerek Türkiye pazarına sunduk.

Sumitomo finişerler kullanıcıya ne gibi avantajlar sağlayacak? 

Piyasada 12 metreye kadar olanlar da dâhil olmak üzere diğer finişerler hidrolik olarak azami 6 metreye kadar açılabiliyor. Sonrasında yan ilaveler ile kapasitesini arttırıyorsunuz. Sumitomo’yu rakiplerimizden ayıran en önemli özellik, hidrolik olarak doğrudan 7,5 metreye kadar açılabiliyor olmasıdır. Ondan sonra da sağ ve sol olarak 2 tane 75’lik ilaveler ile seviyeyi 9 metreye çıkarabiliyorsunuz.

Makinelerin performansı hakkında ne söyleyebilirsiniz? 

Teknik verilere ve performansa baktığımız da birçok rakip model den çok daha performansa sahip olduğu görülüyor. Japonya pazarın da birçok marka satılmasına rağmen yüzde 70- 75 seviyelerinde bir pazar payına sahip olmamız da ürünün performansını ve verimliliğini ispatlıyor. Biz de yapacağımız demo çalışmaları ile makinelerimizi Türkiye’deki müteahhitlerimize tanıtıp onların görüşlerini almayı planlamaktayız.

Satış sonrası hizmet desteği anlamında müşterilerinize ne gibi güvenceler sağlıyorsunuz?

Sumitomo ortaklı bir firma olmamız bu açıdan bize önemli bir avantaj sağlıyor. Bizde her markanın servis anlamında mühendisleri bulunuyor. Finisher konusunda şu anda şirketimize konusunda uzman arkadaşlar katıyoruz. Müşterilerimizin finişer konusundaki servis ihtiyaçlarını kendi bünyemizdeki teknisyenlerle ve geniş bayi ağımızla vermeyi planlıyoruz. Müşterilerimiz kesinlikle parça ve servis konusunda problem yaşayamayacakladır. 

Türkiye’deki satış ve satış sonrası hizmet yapılanmanız tamamlandı mı?

Sumitomo kısmında iş makinesi alanındaki tüm yapılanmamız tamamlandı. Kendi bölge müdürlüklerimiz olan Ankara, Adana, İzmir ve İstanbul’daki operasyonlar zaten tamamlamıştı. Trabzon, Diyarbakır ve Antalya’daki bayi ve satış birimlerimiz yeni tesislerine taşındılar. Trabzon’daki tesisimiz 4 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edildi. Diyarbakır da daha önce ayı olan satış, servis ve yedek parça birimlerimiz tek bir yerde ve yeni tesisimiz de toplandı. Antalya’da ana yol üzerinde inşaatı devam eden yeni tesis de en kısa sürede müşterilerimiz hizmetine sunulacaktır.

Yılbaşı itibari ile başladığımız Hyster depolama ve istifleme ekipmanları alanındaki yapılanmamızı da hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Yeni bayileri ve sektörden yeni profesyonelleri bünyemize katıyoruz. Hyster ve onun bir alt markası olan Utilev ile ilgili pazarlama çalışmalarımızı da arttırarak devam ettireceğiz.

Röportajın tamamını Forum Makina Haziran 2015 sayısında okuyabilirsiniz...

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina