Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - TSM Global; Sumitomo, Ammann ve Hyster ile Türkiye pazarında
TSM Global; Sumitomo, Ammann ve Hyster ile Türkiye pazarında

Sumitomo, Ammann ve Hyster markaları ile iş makineleri sektörüne giriş yapan TSM Global, Türkiye lansmanını İstanbul The Green Park Pendik Hotel & Convention Center’da gerçekleştirdi. Etkinlikte ayrıca çevreye duyarlı ve yüksek performanslı yeni ürünler de tanıtıldı.

Japonya’nın en büyük 3 grubundan olan ve kimya, endüstri, otomotiv, finans, madencilik, ağır sanayi gibi geniş bir yelpazede faaliyet gösteren Sumitomo, edindiği tecrübeyi Türkiye pazarında TSM Global çatısı altında topladı. TSM Global, Türkiye’de Sumitomo’nun yanı sıra ABD merkezli forklift ve istif makineleri şirketi Hyster ile İsviçre merkezli asfalt ve yol ekipmanlarında faaliyet gösteren Ammann markalarının satış, servis ve yedek parça hizmetlerinden sorumlu olacak, aynı zamanda Irak, İran, Azerbaycan, Gürcistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Özbekistan pazarlarının da bölge üssü olacak.

1000’i aşkın davetlinin katıldığı lansman; Sumitomo İş Makineleri Dünya Başkanı Mikio Ide, Hyster Forklift ve İstif Makineleri Başkan Yardımcısı Frank Ulbrich, Ammann Asfalt ve Sıkıştırma Ekipmanları CEO’su Hans Christian Schneider ve TSM Global CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Taner Sönmezer’in açılış konuşmalarıyla başladı. Ayrıca oyuncu Ali Poyrazoğlu, özel gösterisiyle geceye renk kattı. Gecede çekilişle belirlenen 3 konuğa özel ödüller verilirken, TSM Global’in ilk müşterisine de plaket takdim edildi.

“Türkiye ile Japonya arasındaki güvenden zerre kadar şüphemiz yok”

Gecede bir konuşma yapan Sumitomo İş Makineleri Dünya Başkanı Mikio Ide, “Ürünlerimizin tüm dünya ülkelerine yayılmasında stratejik olarak Türkiye altın bir anahtar konumunda. Bu durum bizler için Türkiye’nin bugün olduğu kadar gelecekte de çok önemli bir yer olacağı anlamına geliyor.” ifadelerinde bulundu. Sumitomo Grubu’nın Türkiye’ye duyduğu güvenin altını çizen Ide, “Sumitomo Grubu’nun en öncelikli politikası ve değeri güvendir. Türkiye’deki 23 yıllık tecrübemizin bize kanıtlamış olduğu bir gerçek vardır ki o da Türkiye ve Japonya arasındaki güvenden zerre kadar şüphemizin olmamasıdır. Bugün TSM Global ile Sumitomo iş makineleri operasyonlarını üstlenmeye karar vermiş bulunuyoruz. Bu güçlü güven ile pozisyonumuzu en kısa zamanda daha da güçlendirip satış ve satış sonrası alanlarda 1 numara olacağımızdan hiç şüphe duymuyoruz.” diye konuştu.

“Uzun yıllar bu ekiple birlikte çalışmak için sabırsızlanıyorum”

Dünyanın önde gelen forklift ve istif makineleri üreticilerinden biri olan Hyster markasının Türkiye’de temsil edilecek olmasından mutluluk duyduğunu belirten Hyster Forklift ve İstif Makinaları Başkan Yardımcısı Frank Ulbricht, “Sağlam ürünler; güçlü destek ve sağlam bir organizasyonu, önümüzdeki yıllarda devamlılığı, müşterilere verilen değeri ve başarılı bir işin temelini temsil eder. TSM Global’in İstanbul Kartal’daki büyük tesisinin yanı sıra Ankara, İzmir, Adana ve Diyarbakır’daki bölge müdürlükleri, önemli ve stratejik şehirlerdeki güçlü bayi ağımız ile diğer iş ortaklarımızın da takip edeceği bir standart olacaktır. TSM Global ekibini kutluyor, Hyster’in sözü olan ‘Güçlü Distribütörler, İş Ortakları, Sağlam Makineler’ sözünü bu ülkenin her köşesine yaymak ve uzun yıllar bu ekiple birlikte çalışmak için sabırsızlanıyorum” dedi.

“Güçlerimizi birleştirerek kapasitemizi daha da büyüteceğiz”

TSM Global’in kurulmasıyla uzun vadeli bir programın hayata geçtiğini kaydeden Ammann Asfalt ve Sıkıştırma Ekipmanları CEO’su Hans Christian Schneider, “TSM Global ile yenilikçi, kanıtlarla desteklenmiş, aynı değerlere sahip iyi bir takım olduğumuz kadar bölgeye ve şirkete olan güçlü bir bağımız da bulunuyor. Güçlerimizi birleştirerek kapasitemizi daha da büyüteceğiz ve daha da başarılı olacağız.” şeklinde konuştu.

“Ana hedefimiz, markalarımızı Türkiye’de ve komşu ülkelerde lider yapmak”

Yüzde 90’ı yabancı, yüzde 10’u Türk ortaklı kurulan TSM Global’in CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Taner Sönmezer ise yaptığı konuşmada, Kendi alanlarında dünyada söz sahibi Sumitomo, Hyster ve Ammann makinelerinin satış ve satış sonrası faaliyetlerine TSM Global yapılanması ile başlıyor olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Böylesine güçlü markaların birlikte yarattığı sinerjinin kendilerini hedeflere her zamankinden daha da fazla kilitlediğini ve çok heyecanlandırdığını belirten Sönmezer, sözlerine şu şekilde devam etti: “Ana hedefimiz, markalarımızı Türkiye’de ve komşu ülkelerde lider yapmaktır. Sahip olduğum 22 yıllık sektör tecrübem ve en az benim kadar tecrübeli ekibim ile bu büyük oluşumun ortağı ve yöneticisi olmaktan gurur duyuyorum.”

 

 

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina