Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Tüm makinecilerin yolu, INTERMAT Paris 2018’e çıkacak
Tüm makinecilerin yolu, INTERMAT Paris 2018’e çıkacak

23 – 28 Nisan 2018 tarihleri arasında Fransa’da gerçekleşecek olan 11. Uluslararası İnşaat ve Altyapı Fuarı INTERMAT Paris için heyecanlı bekleyiş sürerken sunulacak ekipman ve yeniliklerin tanıtılmasını sağlayan ve 150’yi aşkın uluslararası basın temsilcisi ile 100’e yakın markayı bir araya getiren Pré-INTERMAT organizasyonu, fuarın dolu dolu geçeceğinin göstergesi oldu.

Her üç yılda bir gerçekleştirilen ve dünyanın her yerinden 183.000 ziyaretçi ve 1.500 katılımcıya ev sahipliği yapması beklenen INTERMAT 2018, özellikle Avrupa’da hayata geçirilmeye başlanan yeni kamu projeleri ile yüzde 3,9 gibi büyük bir büyümeye ulaşması öngörülen inşaat endüstrisi için ayrı bir öneme sahip. İnşaat sektörünün tüm paydaşları tarafından heyecanla beklenen fuara özel iş makineleri sektörü de hazırlıklarını tamamladı. Önde gelen markalar, fuarda sunmak için belirlediği yenilikçi ürünlerini ve yaşanan son gelişmeleri Pré-INTERMAT sayesinde basın aracılığıyla duyurma şansı elde etti.

İnovasyon ödülleri ile sektörün sahip olduğu güç ortaya çıkarıldı
Pré-INTERMAT’ın sunduğu bir diğer avantaj ise INTERMAT İnovasyon Ödülleri oldu. İş makineleri sektöründeki son modelleri, teknolojileri ve servis hizmetlerini belirleyen ödüller, geleceğe ışık tutan yenilikler arasından seçildi. 37 aday arasında gerçekleşen rekabet, alanında uzman 13 jüri üyesi tarafından değerlendirilerek 13 birinciyi ortaya çıkardı. “Hafriyat ve Yıkım”, “Yollar, Mineraller ve Temeller”, “Binalar ve Beton”, “Kaldırma, Elleçleme ve Taşıma” kategorilerinde değerlendirilen adaylar, bu sene ayrıca “Dijital Dönüşüm”, “Enerji”, “Start-Up” ve “Beton Sektörü Avrupa” kategorilerinde de birincilik elde etme şansına erişti. İş sağlığı ve güvenliğine dikkat çekmek isteyen jüri üyeleri, tasarımlar arasından “Güvenlik” özelliği ile öne çıkan bir modele de ödül verdi.

Pré-INTERMAT kazananları

Mecalac, sadece elektrikle çalışan e12 kompakt lastikli ekskavatörü ile enerji dönüşüm alanında birinci oldu. Batarya ömründen taviz vermeden yüksek performans sağlayan model, 146 kWh kapasite ile 8 saat batarya ömrü sunuyor. Diğer kategorilerde ödül sahibi olan markalar ise şöyle sıralanıyor:

Hafriyat ve Yıkım
Ekipman & Makine Ödülü: Volvo CE, geliştirdiği tam elektrikli kompakt ekskavatör prototipi EX2 ile bu kategorideki ödülü alan marka oldu. Sıfır emisyonlu, 10 kat daha verimli ve 10 kat daha az düşük ses seviyesi ile toplam sahip olma bedelini düşürdüğü belirtilen model, geleneksel çizginin dışında olması ile birinciliği üstlendi. 

Komponent & Aksesuar Ödülü: İş makineleri sektörüne yönetim çözümleri sunan DMIC, geliştirdiği UBIWAN®SMART aplikasyonu ile ödüllendirildi. Makinelerin nerede olduğunu, nasıl kullanıldığını ve son durumunu gerçek zamanlı olarak kullanıcı ile paylaşan sistem hem büyük inşaat projelerinde hem de kiralama operasyonlarında kullanılabiliyor.

Yollar, Mineraller ve Temeller
Ekipman & Makine Ödülü: Mobil sıcak karışımlı asfalt plenti ile yüzde 100 geri dönüşüm sağlayan TRX modeli, FAYAT’ın bu kategoride birincilik kazanmasını sağladı.

Komponent & Aksesuar Ödülü: RB3D tarafından geliştirilen yüzde 100 elektrikli EXO PUSH iskelet sistemi, asfalt seviyesini düzenlemek için görevlendirilen çalışanların verimliliğini artırması ile birinci seçildi.

Kaldırma, Elleçleme ve Taşıma
Ekipman & Makine Ödülü: 16,5 metre uzanma, 32,5 metre çalışma yüksekliğine sahip Lightlift 33.17 modeli, 230 kg kaldırma kapasitesine sahip. Çoklu hareket kabiliyeti ile 360 derece dönüş sağlayan HINOWA S.p.A. imzalı model, bu kategorinin kazananı oldu.

Komponent & Aksesuar Ödülü: Manitou tarafından geliştirilen patentli yük ölçme sistemine sahip MRT 2470 ve MRT 3050 modelleri, 5 tona varan kaldırma ve 30 metreye ulaşan yükleme kapasitesine sahip. Zemine uygulanan ağırlığı anında ölçerek göstergeler aracılığı ile kullanıcıya aktaran ve maksimum yük kaldırma aralığında bu bilgiye göre değişiklikler yapan model, otomatik denge ayarı yapabiliyor. Güvenliği ve verimliliği artıran Manitou, jüri tarafından birinciliğe layık görüldü.

Binalar ve Beton
Ekipman & Makine Ödülü: ALPHI, MaxiDalle kalıp sisteminin kurulumu ve sökümü ürettiği MaxUpDown ile ödüllendirildi. Hava basınç sistemli bu ürün, kullanıcıların en yüksek noktalara yerden müdahale etmesine olanak sağlayarak verimliliği yüzde 33 artırıyor.

Komponent & Aksesuar Ödülü: 360SMARTCONNECT tarafından üretilen Connected Concrete uygulaması, betona yerleştirilen çipler sayesinde tüm bilgileri bilgisayar ortamına ve cep telefonlarına aktarabilmesi ile ödül sahibi oldu.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina