Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Türk-Katar ortaklığından Türkiye’ye 5,2 milyar dolarlık enerji yatırımı
Türk-Katar ortaklığından Türkiye’ye 5,2 milyar dolarlık enerji yatırımı

Türkiye merkezli Metcap Energy Investments ile Katar merkezli Fusion Dynamics tarafından yüzde 50-50 ortaklıkla kurulan MetCap Petrochemicals, Türkiye’de yapılacak toplam 5,2 milyar Dolarlık yatırım için el sıkıştı.

Anlaşma kapsamında Trakya Havzası’nda hayata geçirilecek tam entegre Doğal Gaza Dayalı Kimya Tesisi’nin yıllık 2,6 milyon ton metanol ve 1 milyon tonluk hafif olefin üretim kapasitesine sahip olacağı; ürünlerden 400 bin tonluk polietilen ve 600 bin tonluk polipropilen elde edileceği belirtiliyor. Söz konusu kimya tesisi ile Türkiye’nin polipropilen ve polietilen ithalatının yüzde 30’una karşılık gelen miktarın Türkiye’de üretileceği ve bu sayede toplam ithalatı yaklaşık 1,4 milyar Dolar azaltılacağı bildiriliyor.

Petrokimya kompleksinin yanı sıra Kırklareli ve Karaman’da inşası devam eden ve toplam 1,2 milyar Dolarlık yatırımla hayata geçirilecek Doğal Gaz Kombine Çevrim Santralleri, ortaklığın ana faaliyet alanlarından bir diğeri olacak. 1.550 MW’lık kurulu güce sahip olacağı belirtilen santrallerin yüzde 63’e varan net verimlilikle çalışması öngörülüyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina