Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Türk ve Avrupalı müteahhitler Çeşme’de buluştu
Türk ve Avrupalı müteahhitler Çeşme’de buluştu

Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği 2018 yılı Sonbahar Konferansı ve Genel Kurulu, 5 Ekim 2018 tarihinde Çeşme’de gerçekleştirildi. Dünya inşaat sektörünün yarısına hükmeden Avrupa’nın en büyük 91 müteahhit firmasının temsilcilerinin katıldığı toplantıya Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) ev sahipliği yaptı.

Toplantıda yaptığı konuşmada Türk müteahhitlerinin uluslararası inşaat sektöründe bir marka haline geldiğini ve 10 yıldır dünya ikincisi konumunda olduğunu vurgulayan TMB Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün,

Türk müteahhitleri bugüne kadar 121 ülkede 370,6 milyar dolar değerinde 9 bin 400’den fazla proje üstlenmiştir. Bu yıl ise Eylül ayı sonu itibariyle yurtdışında 12,4 milyar dolarlık yeni proje üstlendik. Yılsonunda 20 milyar dolar seviyesini yeniden yakalayacağımıza inanıyoruz. Uluslararası pazardan aldığımız yüzde 4,6 olan payın 2030’larda yüzde 7’lere yükselmesi ve yıllık yeni iş tutarının 20 milyardan 50 milyar dolara çıkması en önemli hedefimiz. Uluslararası inşaat sektörünün yeniden yukarı yönlü ivme kazanması ise ortak projelerimizin geleceği açısından bizlere güçlü bir motivasyon sağlamaktadır.

Bugün burada yer alan Türk ve Avrupalı müteahhitlerin 2017 ENR verilerine göre üstlendikleri iş toplamı, 230 milyar dolardır. Bu tutar, 482 milyar dolara yükselen dünya uluslararası inşaat pazarının yarısını temsil etmektedir. Alternatif finansman modellerini kullanarak işbirliğimizi daha yukarı taşıyabiliriz” ifadelerini kullandı.

Dessoy: “Finansman açığına çare bulmak öncelikli gündemimiz”

Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği Başkanı Philippe Dessoy, dünyada şu anda en önemli gündem maddelerinden birinin küresel altyapı projelerindeki finansman açığına çare bulmak olduğunu belirterek, “ABD ve AB gibi küresel güçler de belli girişimlerle bu konuda farklı stratejiler geliştirmeye çalışıyor. EIC olarak bu çerçevede düzenlenen konferans ile farklı finansman araçlarının devreye sokulması konusunu tüm boyutlarıyla değerlendiriyoruz. İnşaat sektörü, Dünya Bankası, İslam Kalkınma Bankası, Türk Eximbank gibi kuruluşlar ile özel ve kamu bankaları temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarla çözümler üreteceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Genel Kurul toplantısı kapsamında düzenlenen “Gelişmekte Olan Dünyada Altyapının Geliştirilmesine Yönelik Alternatif Mali Seçenekler" konulu konferans ile katılımcılar, örnek uygulamaları dinleme imkânı buldu.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina