Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Türkiye ağır vasıta lastik pazarı 2 milyon adedi aştı
Türkiye ağır vasıta lastik pazarı 2 milyon adedi aştı

Avrupa bölgesinde ağır vasıta lastikleri segmentinde 2013’ten bu yana liderliği elinde bulunduran Türkiye, 2016 yılında da özellikle son 3 aylık dönemde gerçekleşen satışlarla global pazarlardaki konumunu güçlendirdi. Satışlardaki artışta kentsel dönüşüm ve mega projelerin önemli oranda katkısı olduğu belirtiliyor.

Yıl boyunca 1 milyon 700 bin adedin üzerinde ağır vasıta lastiği ile birlikte 450 binin üzerinde kaplama lastik satışının gerçekleştirildiğini belirten Michelin Türkiye Ağır Vasıta Lastikleri Ticari Direktörü Sertan Akçagöz, “Pazarda toplam ağır vasıta lastik tüketimi 2 milyon adedin üzerine çıktı. Son 3 ayda yüzde 15’in üzerinde büyüyerek ekonomiye olumlu etki sağlayan ağır vasıta lastikleri pazarı, yılı toplamda en az yüzde 5’lik büyüme ile tamamlıyor. Michelin olarak ağır vasıta segmentinde pazarın da üzerinde büyüme kaydettik. Bu başarılı performansımızın ardında Michelin markasının kalitesi en büyük rolü oynuyor. Pek çok mega projede yer alıyoruz. Lastiklerimiz, üçüncü havalimanında çalışan 300 Volvo FMX kamyonunu donatıyor ve maliyetlerde önemli ölçüde verimlilik sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

Michelin’in dünya genelinde lastik ve lastik teknolojileriyle ilgili çözümler geliştirerek müşterilerine 360 derece hizmetler sunduğu Michelin Solutions; güvenlik, uzun lastik ömrü, yüksek performans ve maliyet verimliliği sayesinde büyük filolar tarafından da tercih ediliyor. Filoların elverişliliğini optimize edip operasyonel maliyetlerini düşürerek işletmelerin lastik yönetimini kolaylaştıran Michelin Solutions’un, sağladığı performansla maliyetlerde önemli oranda verimlilik sunduğu vurgulanıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina