Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Türkiye, asfalt üretiminde Avrupa lideri oldu
Türkiye, asfalt üretiminde Avrupa lideri oldu

Avrupa Asfalt Üstyapı Birliği (EAPA) istatistiklerine göre asfalt üretiminde 2012 yılında Almanya’nın ardından Avrupa ikincisi olan Türkiye, 2013 yılında 46,2 milyon ton ile liderliğe yükseldi.

Veriler hakkında bir açıklama yapan ASMÜD (Türkiye Asfalt Müteahhitleri Birliği) ve EAPA Başkanı Ayberk Özcan, “Türkiye’yi yıllık 41 milyon ton ile Almanya, 35,4 milyon ton ile Fransa, 22,3 milyon ton ile İtalya, 19,2 milyon ile İngiltere ve 18,2 milyon ton ile Polonya izliyor.” dedi.

2013 yılında üretilen 46,2 milyon ton asfaltın hangi kurumlar tarafından kullanıldığına ilişkin bilgiler veren Başkan Özcan, 24,4 milyon ton asfaltı Karayolları Genel Müdürlüğü, 21,1 milyon asfaltı belediyeler ve 0,7 milyon asfaltı da İl Özel İdarelerinin kullandığını ifade etti. Şehirlerarası yollar, şehir içi yollar ve köy yollarında kullanılan toplam asfalt miktarının bir önceki yıl 38,4 milyon ton olduğunu söyleyen Özcan, 2012 yılında kullanılan 15,6 milyon ton asfalt miktarının 2013 yılında 21,1 milyon tona kadar çıkmasının nedenini ise yerel seçimlerin sonucu olarak açıkladı.

Türkiye, asfalt endüstrisinde dünyada artık söz sahibi

Avrupa Asfalt Üstyapı Birliği’ne üye çok sayıda Avrupa ülkesi bulunduğuna dikkat çeken Ayberk Özcan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu ülkeler, dünya asfalt endüstrisine yön veren ülkelerdir. Türkiye’nin tüm ülkeleri geride bırakarak asfalt üretiminde 1’inci sıraya yükselmesi büyük başarıdır. Elde ettiğimiz bu başarı, ülkemizin asfalt endüstrisinde dünyada artık söz sahibi olduğunun da göstergesidir. Büyük bir deneyim ve donanıma sahip olan ve yüksek asfalt üretimi kapasitesiyle yurtdışına açılan asfalt sektörü, ülke ekonomisinin büyümesine de önemli katkılar sağlamaktadır.”

 

 


Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina