Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Türkiye Hazır Beton Birliği’den hazır beton sektörü personeline eğitim
Türkiye Hazır Beton Birliği’den hazır beton sektörü personeline eğitim

Türkiye Hazır Beton Birliği, üye firmalarının 18 binden fazla personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verecek

Türkiye’de standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için 29 yıldır çalışan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), iş sağlığı ve güvenliği konusunda önemli bir gelişmeye daha imza atıyor. Bugüne kadar kalite, çevre, iş sağlığı ve güvenliği, eğitim ve sürdürülebilirlik konularında hazır beton ve ilgili sektörleri bilinçlendiren THBB, hazır beton sektörüne özel iş sağlığı ve güvenliği eğitim materyali hazırladı.

Eğitim materyali kapsamında 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile uyumlu hazır beton sektörüne yönelik temel iş sağlığı ve güvenliği eğitim içeriği hazırlayan THBB, dokümanları ve ekleri 30 adet video ile zenginleştirerek daha verimli hale getirdi. Bu özel materyal “Hazır Beton Sektörüne Yönelik İSG Eğiticisinin Eğitimi Semineri” için kullanılacak. Ekim ayından itibaren 3 ayrı gruba birer günlük eğiticinin eğitimi semineri verilecek. Eğitilen eğitmenler de çalıştıkları tesislerdeki personelleri yine bu özel içerik ile bilgilendirecek. Yapılan çalışma sonunda Türkiye Hazır Beton Birliği üyesi 87 firmanın 18 binden fazla çalışan iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitilmiş olacak.

THBB’nin iş sağlığı ve güvenliği konusundaki çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “THBB olarak kalite, çevre, eğitim ve sürdürülebilirlik konularında çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüzde iş sağlığı ve güvenliği konularına dikkat çekmek için de çalışmalar gerçekleştiriyoruz. 2010 yılından bu yana hazır beton sektöründe iş kazalarını önlemek ve farkındalığı artırmak amacıyla üyelerimizin katıldığı Mavi Baret İş Güvenliği Yarışmalarını düzenliyoruz. Son olarak, üye firmaların tesislerindeki tüm çalışanların özel bir iş sağlığı ve güvenliği eğitiminden geçirilmesi hedefiyle yola çıktık. Bu kapsamda 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile uyumlu hazır beton sektörüne yönelik özel bir temel iş sağlığı ve güvenliği eğitim içeriği hazırladık. Hazır beton sektörüne yönelik olarak eğitim dokümanı hazırlanması ve sonrasında eğitim verilmesi vesilesiyle sektörümüzde iş sağlığı ve işçi güvenliği uygulamaları konusundaki hassasiyeti artırmayı ve insana verilen değerin altını çizmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmamız hazır beton ve ilgili sektörlerde iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının artmasına katkı sağlayacak.” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina