Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Türkiye iş makineleri pazarı büyümeye devam ediyor
Türkiye iş makineleri pazarı büyümeye devam ediyor

2015 yılına güçlü bir başlangıç yapan Türkiye iş makineleri sektörü, Nisan ayında hız kesmesine rağmen büyüme eğilimini korudu. Nisan 2015 ayında Türkiye genelindeki yeni iş makinesi satışları geçen yıla kıyasla yüzde 9,8, forklift satışları ise yüzde 24,4 arttı.

İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, Türkiye’de Nisan 2015 ayı içerisinde satılan yeni iş makinesi sayısı, geçen yılın aynı ayına kıyasla (991 adet) yüzde 9,8 artarak 1.088 adet oldu. Böylece yılın ilk dört ayında satılan iş makinesi sayısı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 23,7 artarak 3.618 adet olarak gerçekleşti.

Pazardaki büyümede devam eden büyük projeler, kentsel dönüşüm çalışmaları ve belediye alımlarının etkili olduğu belirtiliyor. Yaklaşan genel seçim ve döviz kurlarındaki aşırı dalgalanma ise sektörün önündeki en büyük soru işaretleri dikkat çekiyor.

İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tarafından açıklanan tahmini rakamlara göre ise Türkiye forklift pazarı, geçen yılın Nisan ayına (778 adet) kıyasla yüzde 24,4 oranında büyüyerek 968 adede ulaştı. İlk dört ay genelindeki toplam forklift satışı ise 4.010 adet oldu.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina