Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Türkiye iş makineleri sektörü seçimi bekledi
Türkiye iş makineleri sektörü seçimi bekledi

2015 yılına olumlu bir giriş yapan, ancak sonrasındaki sıcak seçim atmosferinde özellikle yaz aylarından sonra kan kaybeden Türkiye iş makineleri sektörü, zorlu geçmesi beklenen Ekim ayını yüzde 20’lik bir daralmayla kapattı.

Dövizdeki artışın bir nebze de olsa durulduğu ve yeni satışların gerçekleştiği bugünlerde gözler şimdi ABD merkez bankasının faiz kararına, küresel siyasi ve ekonomik gelişmelere çevrildi. Zira döviz veya faizlerdeki değişimler tüm ekonomiyi olduğu gibi iş makineleri sektörünü de doğrudan etkileyecek.

Ekim 2015 ayında Türkiye genelinde satılan yeni iş makinesi miktarı, 2014’e kıyasla yüzde 20 oranında azalarak 698 adet oldu. Aynı dönemdeki forklift satışları ise geçen yıla kıyasla yüzde 29 artarak, 813 adet olarak gerçekleşti.

İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, Türkiye’de Ekim 2015 ayı içerisinde satılan yeni iş makinesi sayısı, geçen yılın aynı ayına kıyasla (870 adet) yüzde 20 azalarak 698 adet oldu. Yılın ilk on ayındaki satışlar ise geçen yıla kıyasla yüzde 6,8 artarak 8.866 adede ulaştı.

İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tarafından açıklanan tahmini rakamlara göre ise Türkiye forklift pazarı, geçen yılın Ekim ayına (631 adet) kıyasla yüzde 29 oranında artarak 813 adet oldu. Böylece ilk on ay genelindeki toplam forklift satışı 8.420 adet olarak gerçekleşti.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina