Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Türkiye iş makineleri sektöründe yılın en güçlü ayı
Türkiye iş makineleri sektöründe yılın en güçlü ayı

Türkiye iş makineleri sektöründe yılın en güçlü ayı

Son bir yılı aşkın bir süredir inşaat ve bağlı sektörlerde yaşadığı ciddi kayıplarını, görece canlı olan madencilikle telafi etmeye çalışan iş makinesi sektöründe yılın en yüksek satış rakamına ekim ayında ulaşıldı. Ekim ayı içerisinde Türkiye genelinde 294 adet yeni iş makinesi satıldı. Forklift ve depo ekipmanı satışlarında ise daha güçlü bir canlanma yaşandı.

İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, ekim ayında Türkiye’de satılan yeni iş makinesi sayısı, geçen yılın aynı ayına kıyasla %32,4 artarak 294 adet olarak gerçekleşti. Yılın ilk on ayı genelindeki satışların toplamı ise geçen yıla kıyasla %64,2 azalarak 2.137 adet oldu.

İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tahmini rakamlarına göre ekim ayında Türkiye’de satılan yeni forklift ve depo ekipmanı sayısı geçen yıla kıyasla %29,4 artarak 576 adet oldu. İlk on ay genelindeki satışların toplamı, geçen yıla kıyasla %40,9’lik azalışla 4.653 adet olarak gerçekleşti.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina