Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Türkiye Müteahhitler Birliği, 64 yıldır inşaat sektörünün gelişiminde önemli bir rol oynuyor
Türkiye Müteahhitler Birliği, 64 yıldır inşaat sektörünün gelişiminde önemli bir rol oynuyor

Türkiye inşaat sektörünün önemli kuruluşlarından Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), 64’üncü kuruluş yıldönümünü Ankara’daki genel merkezinde düzenlediği özel bir resepsiyonla kutladı. TMB Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, TMB’nin 142 üyesiyle Türkiye’deki altyapı taahhüt işlerinin yüzde 70’ini, yurt dışındaki işlerin ise yüzde 90’ını gerçekleştirerek ülke ekonomisinin lokomotifi konumunda olduğunu söyledi.

TMB Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile yabancı misyon temsilcilerinin katıldıkları davette sektörün önde gelen firmalarının yöneticileri, bürokrasi, iş dünyası ve medya temsilcileri TMB’nin 64’üncü yılını kutlamak için bir araya geldi.

8 yıldır dünyanın en büyük uluslararası müteahhitleri listesinde Türkiye’yi ikinci sıraya taşıyan 43 firmadan 38’inin TMB üyesi olduğunun altını çizen Mithat Yenigün, “TMB, inşaat sektörünün ufkunun açılmasına, sektörün sorunlarının paylaşılmasına ve çözüm yollarının bulunmasına katkı sağlamış, önerilen çözümlerin hayata geçirilmesi için çaba sarf etmiş, 64 yıldır önemli bir rol üstlenmiştir. Dünyanın 107 ülkesinde rakiplerimizle başarıyla rekabet ediyor, uluslararası kalitede büyük ölçekli ve uzmanlık gerektiren projeleri zamanında hayata geçiriyoruz. Bu noktada bize destekleri için Eximbank'a teşekkürü borç biliriz. Ancak hala en büyük eksiğimiz finansman kaynağıdır. Yeni pazarlarda finansman desteği sağlanabilirse pazar payımız katlanarak büyüyecektir." şeklinde konuştu.

“Hükümet olarak müteahhitlerin başarılarıyla gurur duyuyoruz”

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, TMB’nin gösterdiği performansa dikkat çekerek “Hükümet olarak müteahhitlerin başarılarıyla gurur duyuyoruz ve her zaman yanlarındayız. Yakın pazarlarda jeopolitik gerginlikler, uzak pazarlarda ise enerji fiyatlarının etkisiyle sıkıntılar yaşanabiliyor. Ancak olumlu ya da olumsuz konjonktürler kalıcı değildir. Önemli olan esnek ve dinamik tepkilerin verilmesidir.” diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ise geçmişten bugüne 322 milyar doları aşkın yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinin gelişimiyle gurur duyduklarını, sektörün sorunlarının farkında olduklarını ve bunların el birliğiyle çözüleceğini kaydetti. Elitaş, Afrika başta olmak üzere tüm potansiyel pazarlarda sektörü desteklemeyi sürdüreceklerini belirtti.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina